Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 19/09

Οι ταινίες της εβδομάδας
19 Σεπτεμβρίου 2019 17:42
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 19/09

Ad Astra

Στο διαστημικό θρίλερ-δράμα Ad Astra την σκηνοθετική κλακέτα κρατάει ο James Gray, επιμελούμενος και το σενάριο μαζί με τον Ethan Gross, με τον Brad Pitt να ερμηνεύει κεντρικό ρόλο εδώ, αναμετρούμενος με το άγνωστο.

O διάσημος αυτός εκπρόσωπος της υποκριτικής βρίσκεται και στο κομμάτι της παραγωγής μαζί με τους Dede Gardner, Jeremy Kleiner, James Gray, και τον Anthony Katagas.

Η ταινία αφορά τον ‘Roy McBride’ (Pitt), έναν αστροναύτη που θα λάβει μέρος σε ένα παράτολμο διαγαλαξιακό εγχείρημα, στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος για να ξαναβρεί τον πατέρα του (Tommy Lee Jones) που εδώ και χρόνια δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Ο κεντρικός δρων θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και κουράγιο ώστε να αποκωδικοποιήσει έναν κοσμικό γρίφο εξαιτίας του οποίου το μέλλον του πλανήτη μας κρίνεται αβέβαιο. Η αποστολή αυτήν, θα κάνει τον ‘Roy’ να προχωρήσει σε προσωπικές υπερβάσεις και να αναλογιστεί πως υφίστανται δυνάμεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν με τις κοινώς αποδεκτές θεωρίες, πράγματα που σχετίζονται με την θέση του ίδιου του ανθρώπου και αυτήν της Γης μέσα στο τεράστιο σύμπαν.

Μεταξύ άλλων, στο project συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ruth Negga, Liv Tyler και ο Donald Sutherland.


The Goldfinch | Η Καρδερίνα

Στο δράμα ενηλικίωσης The Goldfinch του John Crowley, πρωταγωνιστεί ο σταρ του Baby Driver, Ansel Elgort (The Fault in Our Stars, The Divergent Series movies), ο οποίος εν προκειμένω προσπαθεί να ξεπεράσει μία τραγική απώλεια και να διαχειριστεί επώδυνες μνήμες των περασμένων.

Το φιλμ αντλεί υλικό από το ομότιτλο βραβευμένο με Pulitzer μυθιστόρημα της Donna Tartt, και η πλοκή του αφορά έναν νεαρό, τον ‘Theodore Decker’ που είναι επιζών μίας τρομοκρατικής επίθεσης σε ένα μουσείο τέχνης. Το συμβάν αυτό έγινε όταν ο ίδιος ήταν ακόμη δέκα τριών ετών. Μετά από μερικά χρόνια το οδυνηρό αυτό βίωμα εξακολουθεί να τον ακολουθεί αφού εκείνη τη μέρα ανάμεσα στους ανθρώπους που χάθηκαν ήταν και η μητέρα του. Οπότε το κοινό παρακολουθεί την πορεία που χαράσσει το συγκεκριμένο πρόσωπο ενώ μεγαλώνει, από τα παιδική του ηλικία μέχρι το πρώιμο στάδιο της ενηλικίωσής του καθώς αρχίζει να γνωρίζει νέα πράγματα.

Έχοντας μετακομίσει στο Las Vegas θα απομακρυνθεί από τον πατέρα (Luke Wilson) του, έναν γονέα αφοσιωμένο στα δικά του θέλω και υποχρεώσεις. Ο ‘Theodore’ θα επιλέξει ένα επικίνδυνο μονοπάτι διαβίωσης με απάτες έργων τέχνης, τον εθισμό του σε ναρκωτικά και αλκοόλ, και με άσβεστη την επιθυμία του να ελαφρύνει τον εαυτό του από το βάρος του πένθους που ακόμα σηκώνει.

Το cast συγκροτούν και οι: Nicole Kidman, Finn Wolfhard (Stranger Things), Sarah Paulson (American Horror Story), Jeffrey Wright (Westworld), Aimee Laurence, Oakes Fegley, και ο Aneurin Barnard.


Crawl | Διαφυγή

Στο φιλμ τρόμου-θρίλερ επιβίωσης Crawl του Alexandre Aja (The Hills Have Eyes remake), η Kaya Scodelario (The Maze Runner, Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) και ο Barry Pepper (Saving Private Ryan, The Green Mile) είναι στο έλεος μίας βιβλικής καταστροφής και σαν να μην έφτανε αυτό, κινδυνεύουν να γίνουν λεία για κάμποσους πεινασμένους αλιγάτορες!

Τα κείμενα επεξεργάστηκαν οι Shawn και Michael Rasmussen. Η όλη πλοκή εστιάζει σε έναν τυφώνα που σαρώνει την Florida. Η ‘Haley’ (Scodelario) παρακούει τις εντολές που έχουν δώσει οι τοπικές αρχές για εκκένωση της περιοχής και ξεκινάει να ψάξει τον πατέρα της (Barry Pepper) η τύχη του οποίου αγνοείται. Η ηρωίδα τον βρίσκει βαριά τραυματισμένο κοντά στο σπίτι τους. Ωστόσο, οι δυο τους παγιδεύονται εκεί εξαιτίας της πλημμύρας που έχει πλήξει το μέρος.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και οι πιθανότητες να γλιτώσουν από την ισχυρή καταιγίδα μειώνονται ολοένα και περισσότερο. Σύντομα όμως, μεταξύ άλλων, η ‘Haley’ και ο γονιός της θα έρθουν αντιμέτωποι με την ανατριχιαστική συνειδητοποίηση ότι καθώς ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων άλλο τόσο πιο κοντά έρχονται σε έναν από τους χειρότερους φόβους τους. Μέσα στα θολά, ορμητικά νερά κολυμπούν ελεύθεροι αρκετοί πεινασμένοι αλιγάτορες.


The Song of Scorpions | Το Τραγούδι των Σκορπιών

Το δράμα The Song of Scorpions του Anup Singh αποτελεί μία διεθνή κινηματογραφική συμπαραγωγή ανάμεσα σε Ελβετία, Γαλλία, Σιγκαπούρη και Ινδία, με τους Golshifteh Farahani και Irrfan Khan να αναλαμβάνουν κύριους ρόλους.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο μύθο αγάπης, εκδίκησης και της λυτρωτικής δύναμης μίας μελωδίας. Η ‘Nooran’ (Farahani), μία κοπέλα με ανήσυχο και ανυπότακτο πνεύμα ακολουθεί τους δρόμους της νομαδικής της φυλής μαθαίνοντας από την γιαγιά της, ‘Zubaida’ (Waheeda Rehman), ένα αρχαίο θεραπευτικό τελετουργικό που προϋποθέτει το να ξέρει κάποιος πώς να τραγουδήσει για να γιατρέψει ένα άτομο που έχει τσιμπηθεί από σκορπιό. Ο ‘Aadam’ (Irrfan Khan), ένας οδηγός καραβανιών στην έρημο της Rajasthan, ερωτεύεται την ‘Nooran’ από το πρώτο κιόλας άκουσμα της φωνής της, και της κάνει πρόταση γάμου. Σύντομα γίνονται ζευγάρι όμως μία συμφορά φτάνει στο κατώφλι της πόρτας τους. Όταν η νεαρή γευτεί το δηλητήριο μίας φρικτής προδοσίας, θα ξεκινήσει μία παράτολμη περιπλάνηση επιζητώντας να πάρει εκδίκηση και να βρει το δικό της τραγούδι-βάλσαμο στις πληγές της.

Παίζουν επιπρόσθετα οι: Waheeda Rehman, Shashank Arora, Kritika Pande, Sara Arjun, Shefali Bhushan και η Tillotama Shome.


The Guest | Ο Φιλοξενούμενος

Το ιταλικό ρομαντικό δράμα-κωμωδία The Guest του Duccio Chiarini κάνει με έξυπνο χιουμοριστικό ύφος το προσωπικό του σχόλιο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις με σημείο αναφοράς τις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, σε σενάριο του ίδιου και των Roan Johnson, Davide Lantieri, και Marco Pettenello.

Ο ‘Guido’(Daniele Parisi), καθηγητής λογοτεχνίας σε πανεπιστήμιο και ανερχόμενος συγγραφέας, διανύοντας πια την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, νόμισε πως έχει βρει τις ισορροπίες βάσει των οποίων μπορούσε να βαδίσει για το υπόλοιπο του βίου του. Εντούτοις, ένα απόγευμα, έρχονται τα πάνω κάτω στον μακροχρόνιο δεσμό του με την ‘Chiara’(Silvia D'Amico). Τώρα και οι δυο τους πρέπει να διαχειριστούν μία λεπτή κατάσταση η οποία θα καθορίσει εν τέλει και το εάν θα παραμείνουν ή όχι μαζί. Ο ‘Guido’ στο μεταξύ αποφασίζει να πάρει κάποιες αποστάσεις, πηγαίνοντας ως φιλοξενούμενος σε σπίτια γνωστών και φίλων. Εκεί μένει προσωρινά μέχρις ότου κατασταλάξει και αυτός για το μέλλον της σχέσης του, και παρακολουθεί διάφορα ευτράπελα επεισόδια της ρουτίνας των ανθρώπων αυτών σκεπτόμενος τις δυναμικές που προκύπτουν ως προς τις διαπροσωπικές επαφές.


Panic Attack | Κρίση Πανικού

Η πολωνική αισθηματική κωμωδία παρεξηγήσεων Panic Attack του Pawel Maslona, μας παρουσιάζει επτά επιμέρους ιστορίες ατόμων και το πως δρουν απέναντι στον παράγοντα του απρόβλεπτου, ειδικά όταν ξεπροβάλλουν προβλήματα που τους κάνουν να νιώθουν ότι χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους, και μία κρίση πανικού δεν είναι και τόσο απίθανη τελικά!

Εμφανίζονται οι: Artur Zmijewski, Dorota Segda, Nicolas Bro, Magdalena Poplawska, Grzegorz Damiecki, Julia Wyszynska , Malgorzata Hajewska και ο Bartlomiej Kotschedoff.

Εσείς, για ποιά από αυτές θα ξεκινήσετε για σινεμά με το καλό;!