Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 27/06

Οι ταινίες της εβδομάδας
27 Ιουνίου 2019 11:06
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 27/06

Annabelle Comes Home

Το υπερφυσικό θρίλερ τρόμου Annabelle Comes Home του Gary Dauberman, το 3ο sequel του ομώνυμου franchise φέρνει πίσω την καταραμένη κούκλα από το σύμπαν του Conjuring η οποία θέτει και πάλι στο στόχαστρό της την οικογένεια ‘Warren’.

Στο φιλμ αυτό, οι δημοφιλείς σταρ Patrick Wilson (Aquaman, Insidious I, II) και Vera Farmiga (Bates Motel, Orphan) ενσαρκώνουν για ακόμη μία φορά τους πνευματιστές και ερευνητές του παραφυσικού, ‘Ed’ και ‘Lorraine’ αντίστοιχα.

Οι ήρωες αυτοί θα πρέπει να παλέψουν ακόμη πιο σκληρά με την σκοτεινή οντότητα που κατοικεί μέσα στην κούκλα ‘Annabelle’ και θα εξαπολύσει την πιο άγρια επίθεσή της ενάντια στην κόρη του ζευγαριού, ‘Judy’ (Mckenna Grace). Εντούτοις, η απειλή αυτή θα έρθει και για τις έφηβες babysitters (Madison Iseman, Katie Sarife) του παιδιού που από περιέργεια θα εξερευνήσουν το υπόγειο των ‘Warren’ όπου δυστυχώς θα ανακαλύψουν το παραπάνω σατανικό αντικείμενο και έτσι θα ξεκινήσει μία σειρά από τρομακτικά συμβάντα.

 

Yesterday

Η μουσική κωμωδία Yesterday του βραβευμένου από την Ακαδημία, Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, 28 Days Later) και του υποψήφιου για Όσκαρ σεναριογράφου, Richard Curtis (Four Weddings and a Funeral, Love Actually and Notting Hill) μας προσκαλεί να διανοηθούμε έναν κόσμο όπου οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ αλλά τα τραγούδια τους υφίστανται, όμως σαν δημιούργημα άλλου.

Εν προκειμένω, η υπόθεση εστιάζει στον ‘Jack Malik’ (Himesh Patel) έναν ανερχόμενο ερμηνευτή-στιχουργό, κάτοικο μίας μικρής πόλης της αγγλικής υπαίθρου, του οποίου το όνειρο να γνωρίσει την απόλυτη καταξίωση σιγά σιγά ξεθωριάζει. Παρά την εμψύχωση και την αμέριστη συμπαράσταση της παιδικής του φίλης, ‘Ellie’ (Lily James) ο ίδιος μέρα με την μέρα απογοητεύεται ολοένα και περισσότερο αφού οι μέχρι τώρα προσπάθειές του προς αυτήν την κατεύθυνση αποβαίνουν άκαρπες. Ωστόσο, μετά από ένα περίεργο ατύχημα που έχει κατά την διάρκεια μίας μυστηριώδους παγκόσμιας συσκότισης, ο ήρωας ξυπνάει την επομένη και οδηγείται σε μία απίστευτη διαπίστωση: τα θρυλικά Σκαθάρια δεν υπήρξαν ποτέ…

Καθώς ο νεαρός πασχίζει να ξεδιαλύνει στο μυαλό του τί έχει συμβεί, αρχίζει να παίζει ξανά και ξανά τα τραγούδια της διάσημης μπάντας για την οποία όλως παραδόξως κανείς δεν θυμάται να την είχε ποτέ του ακουστά! Με λίγη λοιπόν, βοήθεια από την Αμερικανίδα ατζέντισσα,  ‘Debra’ (Kate McKinnon), η φήμη του ‘Jack’ αποθεώνεται. Εντούτοις, όσο πιο πολύ γνωρίζει την δόξα, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να χάσει από κοντά του την ‘Ellie’, το μοναδικό άτομο που ανέκαθεν τον στήριζε και είχε πίστη στις δυνάμεις του. Ζυγίζοντας την παλιά και την νέα του ζωή, ο άνδρας συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται να ανατρέξει σε όσα πραγματικά πληρούν κάποιον, αποδεικνύοντας πως εν τέλει φυσικά και έχει νόημα κάθε λέξη του «all you need is love».

 

Ricchi di fantasia | Κόλπο Γκρόσο

Η ρομαντική κωμωδία Ricchi di fantasia του Francesco Miccichè σε σενάριο που επιμελήθηκε ο ίδιος  μαζί και με τον Fabio Bonifacci μας διηγείται μία σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων με πρωταγωνιστές τον Sergio Castellitto, και την Sabrina Ferilli.

Η όλη πλοκή αφορά τον ‘Sergio’ (Castellitto) έναν επιπλοποιό και τον παράνομο δεσμό του, την ‘Sabrina’ (Ferilli), μία τραγουδίστρια της οποίας η δόξα έχει περάσει προ πολλού. Το απαγορευμένο τους ειδύλλιο διαρκεί πολύ καιρό τώρα αλλά δεν δύνανται να πάρουν διαζύγιο από τους συζύγους τους, λόγω της οικονομικής τους στενότητας. Μία μέρα η παρέα του ‘Sergio’ θα του σκαρώσει μία πολύ πικρή φάρσα σε αντίποινα για όσες κακόγουστες πλάκες τους έχει κάνει αυτός, πείθοντάς τον ότι είναι ο νικητής του jackpot στην κλήρωση του λαχείου. Ο ανυποψίαστος άνδρας δίχως να λογαριάσει ψύχραιμα τα πράγματα εγκαταλείπει την σύντροφό του και ξεκινούν με την ερωμένη του και την οικογένειά της για ένα ταξίδι. Ύστερα ωστόσο, διαπιστώνει το κόλπο που στήθηκε εις βάρος του αλλά πλέον ο γυρισμός δεν προσφέρεται σαν εναλλακτική! Οπότε, σκαρφίζεται σαν λύση το να τους μεταφέρει όλους στην Νότια Ιταλία. Βέβαια, τα ψέματα κάποτε τελειώνουν και σύντομα δεν θα αργήσει να έρθει στο φως η αλήθεια.

Συμμετέχουν επίσης οι: Valeria Fabrizi, Matilde Gioli, Stefano Ambrogi, Antonella Attili και ο Paolo Calabresi.    

 

Animal | Το Ένστικτο της Ζωής

Ο βραβευμένος με Χρυσό αγαλματίδιο για το σενάριο του Birdman, Armando Bo, ενορχηστρώνει την δράση του Animal, ενός δυνατού θρίλερ με τον Guillermo Francella να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας εδώ.

Ένας συντηρητικών αρχών οικογενειάρχης, ο ‘Antonio Decoud’ (Francella) έρχεται αντιμέτωπος με ένα απροσδόκητο πρόβλημα υγείας το οποίο θα τον ταρακουνήσει για τα καλά, ανατρέποντας την μέχρι τότε ιδεατή ρουτίνα του και κάνοντάς τον να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του. Οι συνθήκες θα τον ωθήσουν να αναθεωρήσει την μέχρι πρότινος κοσμοθεωρία του, τους ηθικούς κανόνες και τα  πιστεύω του, φέρνοντας στην επιφάνεια ακόμη και τα λιγότερο ευγενή του ένστικτα.

Ανάμεσα στους βασικούς δρώντες ανήκουν επιπρόσθετα οι: Carla Peterson, Gloria Carrá, Marcelo Subiotto, Mercedes De Santis και ο Federico Salles.

 

Les invisibles | Οι Αόρατες

Η κοινωνική κωμωδία Les invisibles του Louis-Julien Petit μεταφέρει στο σινεμά έναν πολύ επίκαιρο και εύστοχο μύθο ο οποίος συνιστά διασκευή του βιβλίου “Sur la route des invisibles, femmes dans la rue” της Claire Lajeunie.

Κατόπιν απόφασης της δημοτικής αρχής, στο καταφύγιο υποδοχής και φιλοξενίας άστεγων γυναικών, Envol θα μπει λουκέτο και απομένουν μονάχα τρεις μήνες ώστε οι κοινωνικές λειτουργοί του οργανισμού αυτού να ανασυνταχθούν και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επανένταξη των τροφίμων τους στην κοινωνία. Και επειδή θα πρέπει να τα καταφέρουν πάση θυσία, επιστρατεύουν διάφορα μέσα και μοχλούς πίεσης ακόμη και την πλαστογραφία και το ψέμα για να μην εφαρμοστεί αυτήν η απόφαση. Άραγε, τελικά θα έχει αντίκρισμα ο αγώνας τους;

Του επιτελείου των ηθοποιών ηγούνται οι: Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, και η Bérangère Toural.

 

La quietud | Η Έπαυλη με τα Μυστικά

Το ατμοσφαιρικό κοινωνικό δράμα La quietud  του Pablo Trapero, το οποίο προβλήθηκε και στο 75ο Φεστιβάλ της Βενετίας, μας αφηγείται την ξεχωριστή ιστορία δύο πολύ δεμένων αδερφών, της ‘Mia’ και της ‘Eugenia Montemayor’ (Martina Gusmán, Bérénice Bejo), δύο κοπέλες διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας και νοοτροπίας, οι οποίες θα ξαναβρεθούν έπειτα από ένα μακρύ διάστημα αποστασιοποίησης και θα κληθούν να διαχειριστούν συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την οικογένειά τους.

Μεταξύ άλλων εμφανίζονται οι: Édgar Ramírez, Graciela Borges, Joaquín Furriel, και ο Isidoro Tolkachir.

Ποιά από τις καινούργιες αυτές κυκλοφορίες σκοπεύετε να παρακολουθήσετε;