Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 13/06

Οι ταινίες της εβδομάδας
13 Ιουνίου 2019 12:18
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 13/06

Men in Black International | Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή

Η sci-fi κωμωδία-περιπέτεια Men in Black International του F. Gary Gray ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο στο franchise του Men in Black αφότου πρωτοξεκίνησε από τον Barry Sonnenfeld το 1997.

Εν προκειμένω, την σκυτάλη από τους Will Smith και Tοmmy Lee Jones παραλαμβάνουν πια οι συνάδελφοι από το Thor: Ragnarok και το Avengers: Endgame, Chris Hemsworth και Tessa Thompson υποδυόμενοι δύο πράκτορες που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψουν την Γη από έναν αμείλικτο εξωγήινο εισβολέα, ενώ και η Emma Thompson επανέρχεται δυναμικά ως η ‘Πράκτορας O’ από τo 3ο sequel της πασίγνωστης αυτής κινηματογραφικής ανθολογίας.

Το cast συγκροτούν ακόμη οι: Kumail Najiani, Rafe Spall, Liam Neeson, και η Rebecca Ferguson.

Οι σεναριογράφοι του Iron Man, Art Marcum και Matt Holloway, επιστρατεύτηκαν για την επιμέλεια των διαλόγων.

 

Booksmart

Η ηθοποιός Olivia Wilde (Vinyl, The Lazarus Effect) επιχειρεί να πάρει το βάπτισμα του πυρός ως δημιουργός με την φρέσκια κωμωδία ενηλικίωσης Booksmart, και με τις Beanie Feldstein & Kaitlyn Dever να τηρούν κατά γράμμα το «τόπος στα νιάτα»!

Το σενάριο επεξεργάστηκαν εδώ η Emily Halpern, η Sarah Haskins και η Katie Silberman. Η όλη πλοκή αφορά δύο πολύ καλές μαθήτριες και κολλητές (Feldstein & Dever) που ετοιμάζονται να τελειώσουν το λύκειο, όμως διαπιστώνουν ότι πέρα από το να έχουν άριστες επιδόσεις στο σχολείο, δυστυχώς δεν βρίσκουν λίγο ελεύθερο χρόνο για τις ίδιες. Για να ανατρέψουν λοιπόν, την μέχρι πρότινος ρουτίνα τους και να πάψουν να ακούν τα επικριτικά σχόλια των συμμαθητών τους, οι έφηβες αυτές αποφασίζουν να ζήσουν μέσα σε ένα βράδυ όσες ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές άφηναν να περνούν από μπροστά τους όλον αυτόν τον καιρό.

Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν επιπλέον οι Jessica Williams, Jason Sudeikis, Lisa Kudrow, Will Forte, Mike O’Brien, Molly Gordon, Billie Lourd, Skyler Gisondo, Noah Galvin, Diana Silvers, Mason Gooding, Victoria Ruesga, Austin Crute, Eduardo Franco και ο Nico Hiraga.

 

The White Crow | Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι

Ο Ralph Fiennes (Schindler’s List, The English Patient) κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη για το βιογραφικό δράμα εποχής The White Crow, αλλά αναλαμβάνει και κεντρικό ρόλο ενσαρκώνοντας τον δάσκαλο κλασικού μπαλέτου του πιο δημοφιλούς χορευτή Rudolf Nureyev.

Ο Oleg Ivenko πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην υποκριτική ερμηνεύοντας τον εν λόγω παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη του ρωσικού μπαλέτου. Ο Nureyev που διέπρεψε στο συγκεκριμένο είδος χορού είχε ζητήσει άσυλο στην Γαλλία κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η ταινία πραγματεύεται την απογείωση όπως επίσης και τα σκαμπανεβάσματα της καριέρας του, τα διαπολιτισμικά εμπόδια που συνάντησε αλλά και την κληρονομιά που άφησε πίσω του. Η καθοδήγηση που είχε λάβει από τον μέντορά του, Alexander Pushkin (Fiennes) στις σπουδές του υπήρξε καθοριστική βεβαίως για την μετέπειτα πορεία του.

Μεταξύ άλλων εμφανίζονται και οι: Adèle Exarchopoulos (Blue Is The Warmest Color), Sergei Polunin, Chulpan Khamatova, Olivier Rabourdin, Raphaël Personnaz, και ο Louis Hofmann.

 

Pokémon Detective Pikachu | Πόκεμον Ντετέκτιβ Πίκατσου

Η live action κωμωδία-περιπέτεια φαντασίας και μυστηρίου Pokémon Detective Pikachu του Rob Letterman, εμπνέεται φυσικά από την διάσημη animated σειρά, αλλά και το ομώνυμο video game ‘Detective Pikachu’ του σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Satoshi Tajiri.

Το σενάριο υπογράφουν οι Dan Hernandez, Benji Samit και Derek Connolly. Στο φιλμ αυτό ο Ryan Reynolds δανείζει την φωνή του στο πασίγνωστο Πόκεμον ‘Pikachu’. Το κίτρινο, αξιαγάπητο και πανίσχυρο αυτό πλασματάκι αναλαμβάνει δράση ως ντεντέκτιβ και συμμαχεί με τον ‘Tim’ (Justice Smith), τον 21χρονο γιο του συνεργάτη του, ‘Harry Goodman’ που εξαφανίζεται ξαφνικά κάποια μέρα. Οι δυο τους ενεργοποιούνται για να εξιχνιάσουν την περίπλοκη αυτήν υπόθεση η οποία αρχίζει να απειλεί και την ομαλή συμβίωση ανθρώπων και Πόκεμον.

Στο cast ανήκουν και οι: Kathryn Newton, Suki Waterhouse, Omar Chaparro, Chris Geere, Ken Watanabe και ο Bill Nighy.

 

Poms | Κορίτσια Κάποιας Ηλικίας

Οι Diane Keaton, Jacki Weaver, και η Celia Weston παίζουν στην ανάλαφρη κωμωδία Poms της Zara Hayes, η οποία φέρνει σε πρώτο πλάνο την τρίτη ηλικία θυμίζοντάς μας ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο όσα χρόνια και αν περάσουν!  

Η όλη πλοκή εστιάζει σε μία κοινότητα ηλικιωμένων γυναικών που παίρνουν την πρωτοβουλία να διαμορφώσουν την δική τους ομάδα από μαζορέτες, δείχνοντας έτσι ότι πράγματι το λέει ακόμη η ψυχή τους!

Συμμετέχουν επίσης οι: Alisha Boe, Phyllis Somerville, Charlie Tahan, Bruce McGill, και η Rhea Perlman.

 

Sink or Swim | Le grand bain

Η γαλλική κωμωδία Sink or Swim του Gilles Lellouche, σε σενάριο των : Ahmed Hamidi και Julien Lambroschini αφηγείται με χιούμορ μία ιδιαίτερη ιστορία για τον άνδρα που διαβαίνει το κατώφλι της μέσης ηλικίας, με πρωταγωνιστές τους Mathieu Amalric, Guillaume Canet και Benoît Poelvoorde.

Μία κομπανία 40άρηδων, οι οποίοι φλερτάρουν με την κρίση της μέσης ηλικίας, έχουν την ιδέα να φτιάξουν στην περιοχή τους την πρώτη ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης ανδρών. Και ενώ ο περίγυρός τους στέκεται κοροϊδευτικά απέναντι σε μία τέτοια κίνηση, οι ερασιτέχνες αυτοί αθλητές φαίνονται πρόθυμοι να εκπαιδευτούν από μία πρώην πρωταθλήτρια του χώρου. Όλοι μαζί θα αρχίσουν ένα απίθανο ταξίδι εμπειριών επανεκτιμώντας τις δυνατότητές τους και όλα όσα αξίζουν πραγματικά!

Ποιό από τα παραπάνω φιλμ σας τράβηξε περισσότερο την προσοχή;