Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 06/06

Οι ταινίες της εβδομάδας
06 Ιουνίου 2019 13:13
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 06/06

X-Men: Dark Phoenix | X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Ο Simon Kinberg δοκιμάζει να καταπιαστεί για πρώτη φορά με τον χώρο της σκηνοθεσίας, ενορχηστρώνοντας την δράση της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας X-Men: Dark Phoenix με την οποία διευρύνεται και άλλο το δημοφιλές κινηματογραφικό σύμπαν των X-Men.

Εν προκειμένω, δίνεται έμφαση στις ρίζες της νεαρής ακόμη ‘Jean Grey’ (Sophie Turner) και στην ένταξή της στην ομάδα των μεταλλαγμένων υπερηρώων με επικεφαλής τον καθηγητή ‘Charles Xavier’/ ‘Professor X’ (James McAvoy). Η ‘Jean Grey’ μετά από ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα στο διάστημα, παραλίγο να χάσει την ζωή της. Εντούτοις, επιστρέφοντας στην Γη αντιλαμβάνεται ότι από την τρομακτική αυτήν εμπειρία και έπειτα οι δυνάμεις της άρχισαν να ισχυροποιούνται μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο, συχνά όμως εκδηλώνονται ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα, φαίνεται να αλλάζει ριζικά σαν άτομο και έρχεται στο φως μία πολύ πιο σκοτεινή της εκδοχή. Σύντομα, οι ‘X-Men’θα δουν να ζωντανεύει στο πρόσωπό της μία πολύ απρόβλεπτη αντίπαλος. Πρέπει λοιπόν, να αναστρέψουν την τωρινή κατάσταση και να την προστατέψουν ακόμη και από τον ίδιο της τον εαυτό. Το ζήτημα πλέον είναι ότι εξωγήινοι εχθροί επιτίθενται στον πλανήτη και θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν το χάρισμα της ‘Jean’ για να τον καταστρέψουν.

Μεταξύ άλλων, εμφανίζονται και πάλι ο Michael Fassbender ως ο ‘Erik Lehnsherr’ / ‘Magneto’, η Jennifer Lawrence ως η ‘Mystique’, ο Nicholas Hoult ως o ‘Beast’, η Alexandra Shipp ως η ‘Storm’, ο Tye Sheridan ως ο ‘Cyclops’, ο Kodi Smit-McPhee ως ο ‘Nightcrawler’, και ο Evan Peters ως ο ‘Quicksilver’. Φρέσκια προσθήκη είναι ο Lamar Johnson (The Next Step).


Lady Winsley | Ποιος Σκότωσε την Λαίδη Γουίνσλεϋ

Η κωμωδία μυστηρίου Lady Winsley του Hiner Saleem (My Sweet Pepper Land, Vodka Lemon) μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, με τους Mehmet Kurtulus, Ezgi Mola, και Senay Gürler να ερμηνεύουν κύριους ρόλους ενώ ο Thomas Bidegain επιμελείται τους διαλόγους.

Εδώ λοιπόν, η Λαίδη Winsley, μία Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος δολοφονείται στο Büyükada, ένα από τα Πριγκηπόννησα. Ο ψυχρός αλλά ικανότατος ντεντέκτιβ Fergün(Kurtulus) τίθεται ως επικεφαλής της έρευνας που ξεκινά. Η ιδιοκτήτης ενός πανδοχείου, η ‘Azra’ (Mola), θα τον βοηθήσει καθώς ο ίδιος προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο. Έτσι, στην πορεία βγαίνουν στην επιφάνεια συγκλονιστικές αλήθειες που για καιρό παρέμεναν κρυμμένες σε αυτόν τον τόπο όπου ταμπού, παλιές παραδόσεις και ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί καλά κρατούν.


Agatha and the Truth of Murder | Αγκάθα: Η Εξιχνίαση ενός Φόνου

Η ατμοσφαιρική τηλεταινία Agatha and the Truth of Murder του Terry Loane, με κεντρικό πρόσωπο την δημοφιλή συγγραφέα Agatha Christie, για το γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στο να αναδειχθεί σε μία από τις πιο λαμπρές εκπροσώπους της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Το project αυτό σε σενάριο του Tom Dalton μας αφηγείται μία εναλλακτική ιστορική-βιογραφική εκδοχή για την ζωή της παραπάνω σπουδαίας φυσιογνωμίας των γραμμάτων και του πνεύματος.

Εν έτει 1926, με τον προσωπικό της βίο να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή όπως άλλωστε και με τον οίστρο της τότε να έχει στερέψει κάπως, η νεαρή ακόμη Agatha Christie (Ruth Bradley) θα θελήσει να διαλευκάνει μία αληθινή δολοφονία, αυτήν της βαφτισιμιάς (Stacha Hicks) της Florence Nightingale. Η κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή σε μία αμαξοστοιχία με τις αρχές να μην έχουν καταφέρει ακόμη να συλλάβουν τον δράστη. Η νονά του θύματος προσφεύγει στην Agatha ευελπιστώντας να ανακαλύψει τον κακοποιό και να τον οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι: Dean Andrews, Bebe Cave, Amelia Dell, Richard Doubleday, Derek Halligan και ο Blake Harrison. 


Border | Gräns

Το σουηδικό δράμα φαντασίας Border του Ali Abbasi, που βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Ajvide Lindqvist από την ανθολογία του, ‘Let the Old Dreams Die’, πέρυσι πραγματοποίησε ένα επιτυχημένο πέρασμα από το 71ο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας το βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα “Un Certain Regard”.

Η κινηματογραφική αυτή μυθοπλασία εστιάζει σε μία μοναχική αστυνομικό εν ονόματι ‘Tina’ (Eva Melander), η οποία απασχολείται στο τελωνείο της πόλης της. Η σαραντάχρονη αυτή γυναίκα μεγάλωσε από μικρή με μία δυσπλασία στο πρόσωπο αλλά και με την ιδιαίτερη ικανότητα να οσμίζεται τον φόβο και τις τύψεις από κάποιον που νιώθει ένοχος. Η ιδιότητά της αυτή την καθιστά τέλεια για την θέση που έχει. Κάποια μέρα θα έρθουν τα πάνω κάτω στην γνώριμη καθημερινότητά της, όταν εν ώρα εργασίας θα γνωρίσει τον ‘Vore’ (Eero Milonoff), έναν ταξιδιώτη με πολλές ομοιότητες μ’ εκείνη. Γρήγορα θα αναπτυχθεί μία πολύ ζεστή σχέση ανάμεσά τους, με τον άνδρα αυτόν να την κάνει να αναθεωρήσει πολλά από όσα πίστευε για τον εαυτό της και τον κόσμο που τους περιβάλλει. Μαζί θα ενεργοποιηθούν συμβάλλοντας σε μία επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση ενός κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, και θα επανακαθορίσουν όλα όσα αξίζουν.


Angel Face | Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

Η Vanessa Filho επιχειρεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, παραδίδοντάς μας, σε σενάριο των Alain Dias και François Pirot, το μοντέρνο κοινωνικό δράμα Angel Face που φέρει τον πρωτότυπο τίτλο Guele d’ange, με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη από την Ακαδημία, Marion Cotillard (La Vie en rose).

Ο άξονας του έργου περιστρέφεται γύρω από μία ανύπαντρη μητέρα, την Marlène (Cotillard), η οποία ζει μαζί με την οκτάχρονη κόρη της, ‘Elli’ (Ayline Aksoy-Etaix), σε μία μικρή πόλη κοντά στην Γαλλική Ριβιέρα. Μια μέρα, η Marlène εγκαταλείπει απροειδοποίητα το παιδί της για να ακολουθήσει έναν άνδρα που γνώρισε σε κάποια βραδινή της έξοδο. Το κορίτσι καλείται πια να αφομοιώσει τα τωρινά δεδομένα όπως και τον πόνο που της άφησε η άξαφνη φυγή της μητέρας της.


Casanova, Last Love | Dernier amour

Το ρομαντικό δράμα περιόδου Casanova, Last Love του Benoît Jacquot μας μεταφέρει στην εποχή του πιο διάσημου καρδιοκατακτητή, με τον Vincent Lindon να υποδύεται τον ομώνυμο ήρωα.

Η όλη πλοκή εκτυλίσσεται στο Λονδίνο του 19ου αιώνα όπου ο ‘Casanova’ γνωστός για την αδυναμία του στα ερωτικά ειδύλλια και τις διασκεδάσεις καταφτάνει στην πόλη έχοντας εξοριστεί από το Παρίσι. Χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το μέρος αυτό, ο δρόμος του διασταυρώνεται με εκείνον μίας νεαρής εταίρας, της ‘Marianne de Charpillon’ (Stacy Martin), η οποία του ασκεί ακαταμάχητη έλξη σε τέτοιο βαθμό ώστε πια να μην ενδιαφέρεται για καμία άλλη. Ο θρυλικός αυτός εραστής είναι διατεθειμένος να κάνει ο,τιδήποτε για να την κατακτήσει, όμως η ‘Charpillon’ κατορθώνει να αντισταθεί στα θέλγητρά και την πολιορκία του. Συνεχίζει να του εξάπτει το ενδιαφέρον και να τον προκαλεί, θέλοντας να την αγαπήσει όσο παράφορα μπορεί, σαν να πρόκειται για τον πρώτο και τον τελευταίο του έρωτα.


The Hustle | Η Κομπίνα

Η κωμωδία The Hustle του Chris Addison έρχεται ως ένα σύγχρονο reboot του Dirty Rotten Scoundrels (1988) του Frank Oz όπου έπαιξαν οι Steve Martin, Michael Caine και η Glenne Headly, απλά σήμερα πια έχουμε ένα γυναικείο αχτύπητο δίδυμο, αυτό των Anne Hathaway και Rebel Wilson.

Οι διάσημες ηθοποιοί ενσαρκώνουν δύο απατεώνισσες, μία εξπέρ στον συγκεκριμένο χώρο και μία που τώρα θα ξεκινήσει να κάνει εκεί τα πρώτα της βήματα. Οι ηρωίδες αυτές θα δώσουν τα χέρια για να απομυζήσουν τεράστια ποσά από τα θύματά τους που συνήθως είναι πολύ εύποροι άνδρες με όχι και τόσο ηθικές προθέσεις και ποιόν. Ωστόσο, η συνεργασία των παραπάνω γυναικών δεν θα είναι και παιχνιδάκι μιας που το κόλπο που θέλουν να στήσουν αναμένεται να έχει άφθονες ξεκαρδιστικές και περίεργες τροπές.

Το cast συμπληρώνουν επιπλέον οι: Alex Sharp, Timothy Blake Nelson, Ingrid Oliver και η Emma Davies.

Είστε για σινεμαδάκι;!