Κινηματογραφικές Προβολές - Ιούνιος 2019

Το καλοκαίρι έφτασε με δροσιστικές ταινίες!
02 Ιουνίου 2019 13:52
Κινηματογραφικές Προβολές - Ιούνιος 2019

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού μπαίνει δυναμικά και φέρνει έναν δροσιστικό αέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, ικανές για να σας τραβήξουν από τις παραλίες. Οι προτάσεις απευθύνονται κυριολεκτικά για όλα τα γούστα Είτε αν είστε λάτρεις των superheroes με τη Marvel -έστω και δια χειρός 20th Century Fox- να συνεχίζει το σερί της μετά το σαρωτικό “Endgame”, είτε για όσους αγαπούν κάτι πλάσματα που λέγονται Pokémon, είτε όσους αρέσκονται σε μαυροντυμένους άνδρες -και γυναίκες- κυνηγούς εξωγήινων ή ακόμα και για σατανικές κούκλες.

Η πρώτη Πέμπτη του μήνα (6 Ιουνίου) για τις ελληνικές αίθουσες σηματοδοτεί και την πρεμιέρα της νέας ταινίας των X-Men με τίτλο Dark Phoenix. Αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο βετεράνος σεναριογράφος της σειράς Simon Kinberg με σκοπό να ξεδιπλώσει την τελευταία -επί διοίκησης 20th Century Fox- ταινία του franchise. Μετά από μια αποστολή στο διάστημα η Jean Gray αρχίζει και συμπεριφέρεται αλλόκοτα έως ότου προδίδει τους συντρόφους της και μετατρέπεται στον Σκοτεινό Φοίνικα. Οι δυνάμεις της αρχίζουν και αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις και πλέον δεν απειλούν μόνο τους X-Men αλλά και όλη τη ζωή πάνω στη Γη. Θα μπορέσουν να τη σταματήσουν; Παίζουν οι: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Jessica Chastain, Michael Fassbender, Nichols Hoult, Evan Peters, Alexandra Shipp και Tye Sheridan.

Μικροί και μεγάλοι θα συρρέουν στις σκοτεινές αίθουσες για τη συνέχεια του λατρεμένου Toy Story franchise. Η αξιολάτρευτη παρέα παιχνιδιών με πρωταγωνιστές τους Woody και Buzz Lightyear στο Toy Story 4 θα υποδεχθούν ένα νέο μέλος, που είναι το πιο παράξενο από όλα. Ο Forky είναι ένα πιρούνι που μετατράπηκε σε παιχνίδι και πάσχει από κρίση ταυτότητας με αποτέλεσμα να μην ξέρει ποια είναι η θέση του στον κόσμο. Ξεκινάει λοιπόν ένα ανατρεπτικό ταξίδι, το οποίο μαζί με παλιους και καινούργιους φίλους θα μάθει στο άπειρο αυτό παιχνίδι, πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος. Σε σκηνοθεσία Josh Cooley δανείζουν τις φωνές τους οι: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts, Timothy Dalton, Keegan Michael Key, Jordan Peele, Keanu Reeves, Christina Hendricks, Laurie Metcalf και Tony Hale. 

Έπειτα με καθυστέρηση αρκετών βδομάδων σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο έχουμε την πρεμιέρα της νέας live-action ταινίας των Pokémon. Ο λόγος για το Detective Pikachu, του οποίου τη φωνή δανείζει ο απολαυστικός Deadpool Ryan Reynolds και βάζει στόχο να λύσει μια μυστήρια δολοφονία σε έναν κόσμο που σφύζει από τα λατρεμένα πλάσματα. Το μείγμα CGI και live-action χαρακτήρων μεταφέρει τον κόσμο της διάσημης σειράς βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ μέχρι σήμερα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες θεατών.

Η επιστροφή του Men in Black franchise γίνεται με μια ειδοποιό διαφορά. Δεν υπάρχουν μόνο ‘Άνδρες με τα Μαύρα» αλλά και γυναίκες. Για αυτό στο Men In Black: International ο Chris Hemsworth ενώνει τις δυνάμεις του με την Tessa Thompson, όπου και τους δυο τους είδαμε να παίζουν μαζί στο Avengers: Endgame. Μέχρι τώρα ο μυστικός οργανισμός συνήθιζε να εξοντώνει απειλές από το διάστημα όμως τώρα θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη απειλή τους, ένα «καρφί» μέσα στην ίδια την υπηρεσία. Σε σκηνοθεσία F. Gary Gray παίζουν επίσης οι: Liam Neeson, Emma Thompson, Rebecca Ferguson, Rafe Spall και Kumail Nanjiani.

Στις μεγάλες κυκλοφορίες συγκαταλλέγεται σαφώς το Annabelle 3 ή αλλιώς Annabelle Comes Home, το νέο ανατριχιαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της σατανικής κούκλας και του σύμπαντος του The Conjuring. Στο εν λόγω φιλμ τρόμου που αποτελεί prequel του Conjuring, αυτή τη φορά το ζευγάρι δαιμονολόγων Ed και Lorraine Warren τοποθετούν στο σπίτι τους και σε «ασφαλές» μέρος ένα από τα αποκτήματά των περιπετειών τους, την κούκλα Annabelle. Δεν γνωρίζουν όμως ότι έτσι ξυπνούν και όλα τα δαιμόνια στο δωμάτιο γύρω της και στο στόχαστρό τους βάζουν την μικρή κόρη των Warrens. Σε σκηνοθεσία Gary Dauberman παίζουν οι Vera Farmiga, Patrick Wilson και McKenna Grace.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα με όλες τις κυκλοφορίες ταινιών του Ιουνίου στις Ελληνικές αίθουσες:

6 Ιουνίου

13 Ιουνίου

20 Ιουνίου

27 Ιουνίου