Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 04/04

Οι ταινίες της εβδομάδας
04 Απριλίου 2019 19:43
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 04/04

Pet Sematary | Νεκρωταφίο Ζώων

Το πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό remake τρόμου Pet Sematary των Kevin Kölsch και Dennis Widmyer κατέφτασε στα σινεμά αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King που δημοσιεύθηκε το 1983 και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη το 1989.

Ύστερα από την συνεργασία τους στο υπερφυσικό θρίλερ Starry Eyes του 2014  οι δύο δημιουργοί ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στο ίδιο είδος, ενώ το σενάριο της μοντέρνας αυτής διασκευής εν προκειμένω επιμελήθηκε ο Jeff Buhler.

Το έργο εστιάζει σε έναν γιατρό, τον ‘Louis Creed’ (Jason Clarke) που μετακομίζει στην εξοχή με την οικογένειά του. Εκεί ανακαλύπτει ένα αρχαίο ινδιάνικο νεκροταφείο. Όταν η κόρη του σκοτώνεται σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, θάβει το σώμα της σε εκείνο τον χώρο, ελπίζοντας να φέρει πίσω το νεκρό παιδί του. Ωστόσο, το απόκοσμο μέρος όπου θα αποθέσει την σορό της κρύβει στα βάθη της γης του ένα πολύ μακάβριο μυστικό το οποίο ανασταίνει σκοτεινές δυνάμεις.

Το cast συναπαρτίζουν επίσης η Amy Seimetz και ο John Lithgow.

 

Shazam!

Μέσα από την action περιπέτεια Shazam! την τιμητική τους έχουν τα κατορθώματα του ομώνυμου υπερήρωα της DC, με την φιγούρα αυτήν που δημιούργησαν το 1939 ο εικονογράφος C.C.Beck και ο συγγραφέας Bill Parker, να ζωντανεύει σήμερα στο πρόσωπο του Zachary Levi (Thor movies, Chuck, Tangled).

Ο πιο ισχυρός θνητός ήρωας στο σύμπαν της DC πλέον σε παραγωγή της New Line Cinema αποκτά την δική του κινηματογραφική μυθοπλασία, με τον David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation) να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τον Henry Gayden να έχει επεξεργαστεί το σενάριο.

Ο έφηβος Billy Batson μεταμορφώνεται σε μία πανίσχυρη μορφή με υπεράνθρωπες ικανότητες δοσμένες από αρχαίες θεότητες. Εντούτοις, παρά την εξέλιξη αυτήν εξακολουθεί να υφίσταται εντός του το παιδί που κανονικά είναι και που υποδέχεται ενθουσιασμένο το παραπάνω γεγονός στην ζωή του. Αργά ή γρήγορα όμως διαπιστώνει ότι θα πρέπει να τιθασεύσει το ιδιαίτερο χάρισμα που του δόθηκε αφού καλείται να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο εχθρό  τον ‘Doctor Sivana’.

Παίζουν επίσης οι: Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer και ο Djimon Hounsou.

 

The Waiter

O Steve Krikris επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα νέο-noir δράμα, με φόντο την σύγχρονη Αθήνα και τον Άρη Σερβετάλη να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο εν προκειμένω.

Η όλη πλοκή εστιάζει στον ‘Ρένο’, έναν επαγγελματία σερβιτόρο που ζει μοναχικά και απλοϊκά, περιεργαζόμενος προσεκτικά ό,τι τον περιβάλλει και όντας ιδιαίτερα επιμελής ως προς την φροντίδα των φυτών του. Η φιλήσυχη ρουτίνα του ωστόσο ανατρέπεται όταν έρχεται στο προσκήνιο η εξαφάνιση του γείτονά του, ‘Milan’. Η απροσδόκητη γνωριμία του με τον «Ξανθό» θα τον ταράξει ακόμη περισσότερο, με τον βασικό δρώντα να συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται να διαχειριστεί τρομερά διλήμματα και να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα τεστάρουν τα όρια των αντοχών του.

Μεταξύ άλλων, βλέπουμε και τους Γιάννη Στάνκογλου, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο και Chiara Gensini.

 

Τα Δάκρυα του Βουνού

Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος παραδίδει μία ιδιότυπη δραματική ταινία, με τους Νίκο Γεωργόπουλο, Σπύρο Ζαμπέλη, και τον Αργύρη Κόγκα να ηγούνται του επιτελείου των ηθοποιών.

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε μία ομάδα τεχνητών πέτρας οι οποίοι εν έτει 1899 μετακινούνται από τόπο σε τόπο στην Ήπειρο ώστε να βρουν εργασία. Σχεδόν μία δεκαετία μακριά από την γενέτειρά τους, ο ‘Μάρκος’ και οι συνοδοιπόροι του επιλέγουν πια τον δρόμο του νόστου.

 

Approach | Επαφή

Στο κοινωνικό δράμα Approach του Τώνη Λυκουρέση, σε πρώτο πλάνο έρχεται η μοντέρνα φυσιογνωμία της Αθήνας με τα τρέχοντα προβλήματα που την συνοδεύουν.

Μία απρόσμενη διακοπή ρεύματος στο μεγάλο αστικό κέντρο δίνει το έναυσμα να γίνουν οι συστάσεις μεταξύ διαφορετικών ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί σε πέντε ανελκυστήρες στην μέση του καλοκαιριού. Σύντομα το εσωτερικό του θαλάμου αρχίζει να φαντάζει ακόμη πιο ασφυκτικά στενό αφού ξεπροβάλλουν φόβοι και ανασφάλειες που μέχρι τώρα οι άνθρωποι αυτοί κρατούσαν ενδόμυχά τους, με τις αλήθειες που ανακαλύπτουν ο ένας για τον άλλον να τους φέρνουν αντιμέτωπους με σκληρές μάχες απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.

Κύριες ερμηνείες έχουν οι: Χρήστος Λούλης, Νένα Μεντή, Άκης Σακελλαρίου, Βασίλης Κουκαλάνι και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

 

Thunder Road | Ο Δρόμος του Κεραυνού

Η αντισυμβατική δραματική κωμωδία Thunder Road του Jim Cummings η οποία πέρυσι απέσπασε βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ SXSW, βασίζεται στο ομότιτλο φιλμ μικρού μήκους, με τον ίδιο τον Cummings να ηγείται και του cast.

Εδώ ένας αστυνομικός εν ονόματι ‘Jim Arnaud’ και διαζευγμένος πατέρας μίας μικρούλας αφότου αποβιώνει η μητέρα του, οδηγείται σε έναν κλονισμό καθοριστικό για τα όσα έπονται στην συνέχεια. Θα αποπειραθεί λοιπόν, να ξαναβρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στο επάγγελμά του και τον προσωπικό του βίο, και να αναθεωρήσει την μέχρι πρότινος νοοτροπία του απέναντι σε ορισμένα ζητήματα.

Συν τοις άλλοις, εμφανίζονται οι: Kendal Farr, Nican Robinson, Macon Blair, Jocelyn DeBoer, Chelsea Edmunson, Ammie Leonards, και ο Bill Wise.

 

Grace a Dieu | Θέλημα Θεού

Το γαλλοβελγικό project Grace a Dieu του François Ozon με τους Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud, Josiane Balasko και τον Éric Caravaca πραγματεύεται ένα σκάνδαλο παιδοφιλίας από κληρικό της καθολικής εκκλησίας το οποίο όντως είχε συμβεί στην Λυών της Γαλλίας συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Ο Alexandre Guérin που μένει σε μία περιοχή της παραπάνω πόλης μαζί με την οικογένειά του, πληροφορείται κατά τύχη ότι ο ιερέας που είχε ασελγήσει σε αυτόν όταν ήταν ανήλικος, εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του δίπλα σε παιδιά. Έτσι, θα ενεργοποιηθεί για να επιληφθεί του θέματος όσο ταχύτερα γίνεται. Επικοινωνεί με δύο ακόμη θύματα του αδίστακτου άνδρα που τους έβλαψε και οι τρεις τους σκοπεύουν να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση που υπέστησαν ξεκινώντας ένα ντόμινο άλλων πρόσθετων συνταρακτικών αποκαλύψεων ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη μια και καλή.

Εσείς, για ποιά από αυτές τις προβολές θα πάτε σινεμά;