Κινηματογραφικές Προβολές - Ιανουάριος 2019

Μια τίμια αρχή για το νέο έτος
02 Ιανουαρίου 2019 12:13
Κινηματογραφικές Προβολές - Ιανουάριος 2019

Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα καλή για τον κινηματογράφο, αφού πάρα πολλές αξιοσημείωτες ταινίες γέμισαν τις αίθουσες. Το 2019 φαίνεται πως δεν πάει πίσω, μιας και η χρονιά μας υποδέχεται με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μαζί με τον Κυριάκο Στεργιάδη ξεχωρίσαμε, λοιπόν, μερικές από τις ταινίες του Ιανουαρίου.

Αρχικά, στις 17 του μηνός θα κάνει το ντεμπούτο του στα ελληνικά σινεμά το Glass. Πρόκειται για το το sequel των Split και Unbreakable που φέρνει σε σύγκρουση τον Beast του James Mc Avoy με τον Kevin Dunn του Bruce Willis. Τα νήματα όμως κινεί ο Mr. Glass του Samuel L. Jackson καθώς κρατάει τις τύχες αλλά και τα μεγάλα μυστικά των δύο. Σημαντικό ρόλο στο φιλμ του M. Night Shyamalan θα παίξει η νεοεισαχθείσα Sarah Paulson, αλλά και η Anya Taylor-Joy που αποτελεί το μοναδικό εν ζωή θύμα του Beast.

Συνεχίζοντας, στις 3 Ιανουαρίου αναμένεται το Destroyer. Η Karyn Kusama σκηνοθετεί μια αγνώριστη Nicole Kidman σε ένα θρίλερ εκδίκησης. Υποδυόμενη μια ντετέκτιβ που μετά από ένα τραγικό συμβάν σε μια μυστική αποστολή της, την αφήνει για πάντα σημαδεμένη ψυχολογικά. Αρκετά χρόνια μετά, ο αρχηγός της συμμορίας επιστρέφει στο διάβα της και αυτή μαζί με τον Sebastian Stan θα λύσουν το ζήτημα μια και καλή.

Μέσα στον Ιανουάριο φτάνει στις αίθουσες και το Burning. Είναι το νοτιοκορεάτικο θρίλερ του Lee Chang-Dong που σάρωσε στα φεστιβάλ κινηματογράφου και αποτελεί ένα από τα φαβορί για την υποψηφιότητα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 91α Oscars. Είχαμε την τύχη να το δούμε από νωρίς και πατώντας εδώ θα βρείτε την άποψή μας για το φιλμ με πρωταγωνιστή τον Steve Yeun του The Walking Dead.

Άξιο αναφοράς για τις λάτρεις των horror ταινιών είναι το Escape Room. Εδώ έξι άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στο απόλυτο δωμάτιο απόδρασης, μέχρις ότου καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά και πως το παιχνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Επίσης, ξεχωρίζει και το The Mule, η νέα ταινία σκηνοθεσίας του Clint Eastwood, στην οποία πρωταγωνιστεί κιόλας. Στο βιογραφικό φιλμ υποδύεται το "Βαποράκι" ονόματι Lee Sharp, ο οποίος συνεργαζόταν με το μεξικάνικο καρτέλ. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν ο Bradley Cooper, με τον οποίο συνεργάζεται ξανα μετά το Οσκαρικό American Sniper και ο Michael Peña.

Τέλος, μια ακόμη πρόταση για τους σινεφίλ είναι το At Eternity's Gate, μια σχεδόν βιογραφική και με στοιχεία φαντασίας ταινία για τη ζωή του θρυλικού Ζωγράφου και καλλιτέχνη Vincent Van Gogh, τον οποίο υποδύεται μαεστρικά ο Willem Dafoe.


Αναλυτικά όλες οι ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους ακολουθούν παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακόλουθες ημερομηνίες σηματοδοτούν τις επίσημες πρεμιέρες των ταινιών στις ελληνικές αίθουσες, ωστόσο από περιοχή σε περιοχή οι ημερομηνίες ενδέχεται να διαφέρουν.

03 Ιανουαρίου

10 Ιανουαρίου

17 Ιανουαρίου

24 Ιανουαρίου

31 Ιανουαρίου