Τι παίζει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες; - Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Αυτές είναι οι νέες προτάσεις
04 Απριλίου 2024 11:32
Τι παίζει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες; - Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Σκέφτεστε να πάτε κινηματογράφο; Τότε σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις νέες ταινίες που έρχονται στη χώρα μας, αλλά και αυτές που συνεχίζουν να προβάλλονται στα σινεμά της Ελλάδας. Αυτή η εβδομάδα έχει υλικό για όλα τα γούστα, από την επανέκδοση του The Hobbit: The Battle of the Five Armies μέχρι και το The First Omen, το prequel της Προφητείας.

Ας δούμε τις ταινίες, όμως, πιο αναλυτικά:

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Χόμπιτ: Η Μάχη Των Πέντε Στρατών)

Ακολουθούν μερικά λόγια από τα Village: Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί τον Μπίλμπο Μπάγκινς στις περιπέτειές του, ο οποίος αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων... Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα... το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες... Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.

The First Omen (Ο Πρώτος Οιωνός)

Βρισκόμαστε στο 1971 όταν η νεαρή Margaret, μία Αμερικανίδα δόκιμη μοναχή, φτάνει στη Ρώμη για αφοσιωθεί στην υπηρεσία της εκκλησίας. Εκεί συναντά ένα σκοτάδι που την κάνει να αμφιβάλει για την πίστη της, ενώ αποκαλύπτει μία τρομαχτική συνομωσία που στοχεύει στη γέννηση του ενσαρκωμένου κακού.

Noah's Ark (Η Κιβωτός του Νώε)

Ο Vini και ο Tom είναι δύο μποέμ ποντίκια, οι οποίοι, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετέχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Μέσα στο χάος του κατακλυσμού και με τους δύο πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού, η ταινία αποδεικνύεται ένας διασκεδαστικός πολιτικός μύθος, όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.

Something in the Water (Άγρια Νερά)

Η ταινία ακολουθεί τη Meg (Hiftu Quasem, Ten Percent), που παρευρίσκεται στο γάμο της παλιάς φίλης Lizzie (Lauren Lyle, Outlander) στην Καραϊβική μαζί με τις άλλες φίλες της, Cam (Nicole Rieko Setsuko, Eavesdropping) και Ruth (Ellouise Shakespeare- Hart, One Four Three), συν την πρώην σύντροφό της Kayla (Natalie Mitson, The Larkins) με την οποία χώρισε αφού επέζησαν και οι δύο από ένα βαθιά τραυματικό γεγονός.

Arthur the King (Άρθουρ ο Βασιλιάς)

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιπέτειας 10 ημερών και 700 χιλιόμετρων μέσα στη ζούγκλα, σφυρηλατείται ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στον επαγγελματία δρομέα Μάικλ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και έναν αδέσποτο σκύλο, τον οποίο βαφτίζει Άρθουρ. Καθώς η ομάδα του Μάικλ ωθείται στα όρια της, ο τετράποδος Άρθουρ θέτει νέες βάσεις για το τι είναι νίκη, πίστη και φιλία.

Ταινίες που συνεχίζουν να παίζουν στην Ελλάδα:

  • Godzilla x Kong: The New Empire ( Γκοτζίλα x Κονγκ: Η Νέα Αυτοκρατορία)
  • Baghead (Baghead: Η Μάγισσα των Νεκρών)
  • Race for Glory / 2 Win (Αγώνας για τη Δόξα)
  • Immaculate (Άσπιλη)
  • Kung Fu Panda 4
  • Knox Goes Away (Το Χρέος του Εκτελεστή)
  • Dune Part Two
  • Cats in the Museum
  • Anyone but You
  • Migration