Βραβεία Emmy 2022: Η Zendaya ξανά νικήτρια με το Euphoria γράφοντας ιστορία

Δύο στα δύο για την "Rue" και την άκρως επιτυχημένη σειρά του HBO
13 Σεπτεμβρίου 2022 15:47
Βραβεία Emmy 2022: Η Zendaya ξανά νικήτρια με το Euphoria γράφοντας ιστορία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Zendaya κυριάρχησε στα βραβεία Emmy χάρη στην συγκλονιστική ερμηνεία της στη σειρά "Euphoria" του HBO, καθώς απέσπασε ξανά το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε δραματική σειρά. 

Η Zendaya έκανε το 2/2 στην εν λόγω κατηγορία επικρατώντας φέτος ενάντια στις Laura Linney (Ozark), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Reese Witherspoon (The Morning Show), Jodie Comer και Sandra Oh (Killing Eve). 

Έγραψε έτσι τη δική τη ιστορία, όντας η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που καταφέρνει να γίνει η νεαρότερη δις βραβευμένη ηθοποιός με Emmy στην ιστορία

Ανεβαίνοντας στη σκηνή η πρωταγωνίστρια του Euphoria είπε μεταξύ άλλων:

"Ευχαριστώ την Ακαδημία, ευχαριστώ τους φίλους και την οικογένειά μου, μερικοί από τους οποίους είναι εδώ απόψε. Ευχαριστώ τον Sam Levinson που μοιράστηκε την Rue μαζί μου. Ευχαριστώ που πίστεψες σε μένα, ακόμα και σε στιγμές που δεν πίστευα στον εαυτό μου. Η μεγαλύτερη επιθυμία μου για το Euphoria ήταν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει, να θεραπεύσει τους ανθρώπους και θέλω απλώς να πω ευχαριστώ σε όλους όσοι μοιράστηκαν την ιστορία τους μαζί μου".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Συνολικά από τις 16 υποψηφιότητες που είχε το Euphoria στα Emmys 2022, απέσπασε τα 6 στις κατηγορίες: Καλύτερης Ηθοποιού σε δραματική σειρά, Καλύτερου Guest Ηθοποιού σε δραματικής σειρά, Καλύτερης φωτογραφίας σε ωριαία σειρά, Καλύτερου μοντάζ σε δραματική σειρά, Καλύτερου Μακιγιάζ και Χορογραφίας. 

 

Αναλυτικά όλοι οι νικητές των Emmys 2022 πατώντας εδώ