Η LG φέρνει τα NFTs στις τηλεοράσεις της

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η Samsung
05 Σεπτεμβρίου 2022 12:22
Η LG φέρνει τα NFTs στις τηλεοράσεις της

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του έτους, η Samsung έφερε στις τηλεοράσεις της τα περίφημα NFTs, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προβάλουν ψηφιακά έργα τέχνης που έχουν ήδη ή να αγοράσουν νέα. Τώρα, η LG ανακοίνωσε πως θα κάνει ακριβώς το ίδιο με τις δικές της τηλεοράσεις.

Ξεκινώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλοι οι κάτοχοι πρόσφατων LG τηλεοράσεων που είναι εξοπλισμένες με το λειτουργικό σύστημα webOS 5.0 ή κάποια νεότερη έκδοση, θα έχουν πρόσβαση στη νέα εφαρμογή LG Art Lab. Μέσα από αυτή θα μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν ψηφιακή τέχνη «υψηλής ποιότητας» -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρίας- που θα γίνεται διαθέσιμη μέσα από NFT drops που θα οργανώνει η ίδια η LG.

Η πρώτη συλλογή θα κάνει ντεμπούτο στις 22 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει NFTs που θα απεικονίζουν περίεργα μεταλλικά αντικείμενα από τον γλύπτη Barry X Ball. Μάλιστα, η LG τονίζει ότι θα προσθέτει NFTs από διάφορους καλλιτέχνες σε μηνιαία βάση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η NFT πλατφόρμα της εταιρίας βασίζεται στο Hedera, το οποίο περιγράφεται ως το "πιο δημοφιλές, βιώσιμο, επιχειρηματικό ανοιχτό ‘λογιστικό βιβλίο’ για την αποκεντρωμένη οικονομία". Σε αντίθεση με το περίφημο δίκτυο του Ethereum, στο οποίο βασίζονται πολλές άλλες δημοφιλείς NFT πλατφόρμες, το Hedera δε λειτουργεί στο blockchain, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιεί μια εναλλακτική λύση που ονομάζεται hashgraph.

Tags: