Obi-Wan Kenobi: Ο James Earl Jones είναι και πάλι η φωνή του Darth Vader

Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του ύστερα από τις αμφιβολίες που είχαν προηγηθεί
02 Ιουνίου 2022 14:01
Obi-Wan Kenobi: Ο James Earl Jones είναι και πάλι η φωνή του Darth Vader

SPOILER ALERT: Ακολουθούν λεπτομέρειες για το 3ο επεισόδιο του Obi-Wan Kenobi.


Ύστερα από μια περίοδο που η Lucasfilm είχε αφήσει στον αέρα την επιστροφή του James Earl Jones ως τη φωνή του Darth Vader, τελικά επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του. Ο θρυλικός voice actor που έδωσε υπόσταση και δέος στην εμβληματική παρουσία του Darth Vader επί της οθόνης ακούστηκε να χαρίζει τη φωνή του στο 3ο επεισόδιο της σειράς Obi-Wan Kenobi του Disney Plus. 

Στο 3ο επεισόδιο ο Darth Vader εμφανίζεται ξανά μετά από 17 χρόνια όπως τον είδαμε τελευταία φορά στο φινάλε του "Star Wars: Revenge of the Sith". Ο Hayden Christensen τον υποδύεται ξανά και τον βλέπουμε σε έναν θάλαμο διαλογισμού εκεί όπου μαθαίνει το που βρίσκεται ο Obi-Wan. Εκεί ο "Ben" προσπαθεί να φυγαδεύσει την νεαρή Πριγκίπισσα Leia (Vivien Lyra Blair) πίσω στους θετούς γονείς της στον Alderaan. Ο Vader καταφθάνει με μια στρατιά stormtroopers και τους Inquisitors του στον πλανήτη και αρχίζει να κυνηγά ο ίδιος του τον Obi-Wan. Τελικά τον βρίσκει και μια μάχη μεταξύ τους ξεσπά σε μια άτυπη ρεβάνς του "Revenge of the Sith". Ο Vader αποδεικνύεται πανίσχυρος μπροστά στον φοβισμένο Obi-Wan που είχε αποκλειστεί από το Force και μάλιστα τον τιμωρεί με τον ίδιο τρόπο που 'έχασε' από τον πρώην Jedi Master του στον Mustafar. 

Για την ιστορία ο James Earl Jones δάνεισε για πρώτη φορά τη φωνή του στο "Star Wars: A New Hope" το 1977 και έπειτα έγινε σταθερά η φωνή του μεγαλύτερου κινηματογραφικού villain στα "Star Wars: The Empire Strikes Back, "Star Wars: Return of the Jedi". Πολλές δεκαετίες μετά επέστρεψε ως Vader για το "Rogue One: A Star Wars Story", το 2019 για το "Star Wars: The Rise of Skywalker" αλλά και για την animated σειρά, Star Wars: Rebels

 

Η σειρά θα λαμβάνει χώρα 10 χρόνια μετά τα γεγονότα του "Revenge of the Sith" και θα φέρει ξανά σε σύγκρουση τον Obi-Wan Kenobi του Ewan McGregor με τον Darth Vader του Hayden Christensen, κάτι που η Lucasfilm έχει αναφέρει ως η "ρεβάνς της δεκαετίας"

Τη σκηνοθεσία του Obi-Wan έχει αναλάβει η Deborah Chow (The Mandalorian) και περιλαμβάνει επίσης στο cast του: Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Rupert Friend, Indira Varma, Sung Kang, Moses Ingram, Kumail Nanjiani, o'Shea Jackson Jr., Simon Kessell, Benny Safdie, Maya Erskine, και Rory Ross.