Star Wars: Θα επιστρέψει ο Darth Vader με την εμβληματική "φωνή" του στο Obi-Wan Kenobi;

Μυστήριο με τη συμμετοχή του James Earl Jones
11 Μαρτίου 2022 14:11
Star Wars: Θα επιστρέψει ο Darth Vader με την εμβληματική "φωνή" του στο Obi-Wan Kenobi;

Είναι ο εμβληματικότερος villain όλων των εποχών στο σινεμά κάτι που έχει αποδειχτεί σε πολλές ψηφοφορίες και λίστες ανά τα χρόνια. Ο Darth Vader όμως δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχε αυτήν την χαρακτηριστική εμφάνιση αλλά και αυτή την εμβληματική φωνή που κακά τα ψέματα είναι το 80% της παρουσίας του. 

Για αυτή την φοβερή φωνή ευθύνεται ο James Earl Jones που δανείζει τη φωνή του στον Darth Vader σε όλες τις ταινίες Star Wars, μέχρι και την πιο πρόσφατη εμφάνισή του στο "Rogue One" (2016). 

Ο διάσημος ηθοποιός και voice actor όμως είναι 91 ετών και είναι λογικό να θέλει να αποσυρθεί ή και να μη μπορεί να ανταπεξέρθει στις υποχρεώσεις του όπως παλιά. Στην αποκάλυψη του Darth Vader για την επικείμενη επιστροφή του στη σειρά Obi-Wan Kenobi αναφέρθηκε μόνο το όνομα του ηθοποιού που θα τον ενσαρκώσει, δηλαδή του Hayden Christensen. 

Θα επιστρέψει όμως ο James Earl Jones για να δανείσει ξανά την τρομερή του φωνή στον Sith Lord; Στο αφιέρωμα του Entertainment Weekly δυστυχώς δεν αναφέρθηκε κανείς στο πρόσωπό του. 

Όπως τονίζει το άρθρο κανένας από το συνεργείο, τους ηθοποιούς ή τους συντελεστές δεν έκανε ούτε μια αναφορά στο εάν επιστρέφει ο Jones. Επομένως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το κρατάνε οι Lucasfilm και Disney σαν έκπληξη ή κάτι άλλο συμβαίνει. 

Μήπως θα αναπαραστήσουν τη φωνή του με ψηφιακό τρόπο όπως έγινε με τη φωνή του Mark Hamill στο The Book of Boba Fett; Εκεί ο Luke Skywalker μπορεί να ντουμπλαρίστηκε από έναν ηθοποιό αλλά για τη φωνή του ο Hamill δεν πάτησε καν το πόδι του σε στούντιο ηχογράφησης. 

Όλα αυτά χάρη στη μαγεία των ειδικών de-aging εφέ στον ήχο που έχουν προχωρήσει τόσο που η ILM κατάφερε να δημιουργήσει τη φωνή του Mark Hamill από το αρχείο της, όπως θα ακουγόταν στα '80s.  Μένει να το μάθουμε σε λίγο καιρό.

Το Obi-Wan Kenobi αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 25 Μαΐου αποκλειστικά στο Disney+.