Η σειρά Metropolis του Sam Esmail θα γυριστεί με την τεχνολογία του "Mandalorian"

Ο δημιουργός του Mr. Robot επιστρέφει με ένα ακόμη δυστοπικό sci-fi μέλλον
15 Απριλίου 2022 14:56
Η σειρά Metropolis του Sam Esmail θα γυριστεί με την τεχνολογία του "Mandalorian"

Ο Sam Esmail, που γνωρίζετε ως δημιουργό του Mr. Robot, ετοιμάζει τη νέα του σειρά "Metropolis" για χάρη της NBCUniversal και της υπηρεσίας Peacock.

Τώρα μάθαμε ότι τα γυρίσματά της θα λάβουν χώρα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ως μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουν γυριστεί στην πολιτεία της Victoria. 

To εντυπωσιακό στοιχείο του Metropolis όμως θα είναι η τεχνολογία με την οποία θα ζωντανέψει το δυστοπικό της μέλλον στις οθόνες, καθώς θα εκμεταλλευτούν την πρωτοποριακή τεχνολογία του "The Mandalorian". Για όσους δε γνωρίζουν πρόκειται για τις γιγαντιαίες LED οθόνες που αντικαθιστούν το παραδοσιακό green screen και μπορούν να προβάλλουν σε πραγματικό χρόνο τα ειδικά εφέ και τα σκηνικά που επιθυμεί ο σκηνοθέτης, χάρη στην δύναμη της Unreal Engine. 

Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία που θα γίνεται ολοένα και πιο συχνή η χρήση της αλλάζοντας εντελώς τα ειδικά εφέ σειρών και ταινιών αλλά κυρίως την υφή που θα έχουν στο τελικό αποτέλεσμα. 

Η σειρά Metropolis σε σκηνοθεσία και σενάριο του Sam Esmail βασίζεται στην ομώνυμη κλασική sci-fi ταινία του 1927 δια χειρός Fritz Lang, η οποία θεωρείται ως ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του μοντέρνου σινεμά. 

Ακόμη όμως δε γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα ή πότε θα κάνει πρεμιέρα η σειρά Metropolis.