Έρχεται όχι μία, αλλά δύο Sherlock Holmes τηλεοπτικές σειρές στο HBO Max

Και ο Robert Downey Jr. θα συνεισφέρει στην παραγωγή
05 Απριλίου 2022 22:20
Έρχεται όχι μία, αλλά δύο Sherlock Holmes τηλεοπτικές σειρές στο HBO Max

Όπως αποκαλύπτει με νέο του ρεπορτάζ το Hollywood Reporter, ο λατρεμένος ντετέκτιβ Sherlock Holmes μάλλον θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη, καθώς το HBO Max φαίνεται πως ετοιμάζει όχι μια, αλλά δύο τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται στον χαρακτήρα των βιβλίων του Arthur Conan Doyle.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως ο Robert Downey Jr., ο οποίος έχε ενσαρκώσει τον χαρακτήρα στην ταινία του Guy Ritchie το 2009 και στο αντίστοιχο sequel που κυκλοφόρησε το 2011, θα συμμετέχει στο project, έχοντας το ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού, μέσω της εταιρίας του Team Downey. Παράλληλα, ο Lionel Wigram που βοήθησε με τη συγγραφή του σεναρίου της πρώτης ταινίας και ήταν παραγωγός και των δύο, θα είναι επίσης εκτελεστικών παραγωγός του νέου εγχειρήματος της WarnerMedia.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν ο Downey θα αναλάβει ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και τα δύο projects βρίσκονται στα πολύ αρχικά στάδια της ανάπτυξης. Ομοίως, δε γνωρίζουμε ποια θα είναι η βασική πλοκή των δύο σειρών, ούτε το πόσο στενά θα είναι συνδεδεμένες.

Φυσικά, το νέο αυτό τηλεοπτικό σύμπαν του Sherlock Holmes δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, αφού το ένα μετά το άλλο σχεδόν όλα τα γνωστά franchises φαίνεται πως θα αποκτήσουν νέες σειρές, καθώς οι διάφορες συνδρομητικές υπηρεσίες παλεύουν για να κυριαρχήσουν και να κολλήσουν τους θεατές στην οθόνη μέσα από τη δική τους συχνότητα.

Το αν ο Robert Downey Jr., ο οποίος ευθύνεται εν μέρει για την καθιέρωση του πιο εμπορικά επιτυχημένου κινηματογραφικού σύμπαντος όλων των εποχών, αυτό της Marvel, θα καταφέρει και για το HBO κάτι που έσω να πλησιάζει αυτή την επιτυχία, μένει να το δούμε.

Για την ιστορία, ο Sherlock Holmes κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον λογοτεχνικό χαρακτήρα που έχει απεικονιστεί περισσότερο στην ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, με περισσότερους από 75 ηθοποιούς να αναλαμβάνουν το ρόλο. Μεταξύ άλλων και ο Benedict Cumberbatch έχει αγαπηθεί ως Sherlock στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που έκανε το ντεμπούτο της το 2010.