Sherlock Holmes 3: Ο Guy Ritchie εξηγεί γιατί ακόμη δεν έχει γίνει το sequel

Και αποκαλύπτει που οφείλεται επίσης η καθυστέρησή του όλα αυτά τα χρόνια
25 Φεβρουαρίου 2023 12:32
Sherlock Holmes 3: Ο Guy Ritchie εξηγεί γιατί ακόμη δεν έχει γίνει το sequel

Αναμφίβολα το Sherlock Holmes 3 είναι ένα από τα πολυπόθητα sequels ταινιών που συχνά-πυκνά ακούμε νέα για αυτό, αλλά ακόμη να το δούμε να γίνεται. 

Ήταν ένα από τα project που η πανδημία έπληξε βαριά και αποδείχθηκε από τον εκτροχιασμό της παραγωγής του, όπως είχε αποκαλύψει ο σκηνοθέτης της Dexter Fletcher. 

Όλοι θέλουν ακόμη όμως την επιστροφή του Robert Downey Jr. ως Sherlock και του Jude Law ως Dr. Watson, μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα, ο σκηνοθέτης των προηγούμενων δύο ταινιών και δημιουργός τους, Guy Ritchie, έδωσε μια εξήγηση για όλη αυτή την καθυστέρηση και μια ενημέρωση του τι συμβαίνει. 

Αποκάλυψε πως εκτός από τα προβλήματα στην παραγωγή λόγω της πανδημίας τα τελευταία δύο χρόνια, ο Robert Downey Jr. ευθύνεται για όλη αυτή την καθυστέρηση, καθώς είχε αφήσει προ πολλού το project στα χέρια του. 

Μιλώντας στο Collider για την προώθηση της νέας του ταινίας, Operation Fortune: Ruse de Guerre, o Ritchie είπε τα εξής για το Sherlock Holmes 3: 

"Ειλικρινά, το άφησα στον Robert [Downey Jr.]. Οπότε ο Robert ήθελε να είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Η μπάλα είναι στο χορτάρι του, οπότε είναι υπεύθυνος για το σενάριο, είναι υπεύθυνος για το όλο θέμα. Εγώ απομακρύνθηκα από αυτό μέχρι να έρθει η ώρα να συμμετάσχω."

Ωστόσο και πάλι δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για την πρόοδο του project. Παράλληλα, γνωρίζουμε από παλιότερο ρεπορτάζ ότι ο Robert Downey Jr. με την εταιρία παραγωγής του που διατηρεί με τη σύζυγό του, Susan Downey, ετοιμάζουν δύο τηλεοπτικές σειρές εντός του σύμπαντος του Sherlock Holmes για το HBO Max

Η πρώτη ταινία της σειράς, Sherlock Holmes, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 και απέφερε 524 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έπειτα, το sequel του 2011 με τίτλο Sherlock Holmes: A Game of Shadows απέφερε περισσότερα από 545,4 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ και τα δύο ήταν σε σκηνοθεσία Guy Ritchie.