Netflix: Ετοιμάζει εξτρά χρέωση για τους χρήστες που μοιράζονται τον λογαριασμό σας

Μόλις μερικούς μήνες μετά τη νεότερη αύξηση των συνδρομητικών πακέτων
16 Μαρτίου 2022 20:21
Netflix: Ετοιμάζει εξτρά χρέωση για τους χρήστες που μοιράζονται τον λογαριασμό σας

Όχι μόνο το Netflix έγινε ξανά ακριβότερο μερικές εβδομάδες μετά την αύξηση της τιμής του αλλά γίνεται και αυστηρότερο...με έξτρα κόστος.

Το Netflix με επίσημη ανακοίνωσή στην σελίδα του ξεκινά τη δοκιμή ενός συστήματος που έχει ως σκοπό να πατάξει την διαδεδομένη τακτική του διαμοιρασμού των κωδικών του εκάστοτε λογαριασμού, κάτι που επιτρέπει έτσι σε περισσότερο κόσμο να απολαμβάνει την υπηρεσία και έτσι να μοιράζεται το κόστος της συνδρομής. 

Συγκεκριμενοποιεί, βέβαια, πως αυτό το μέτρο στοχεύει μόνο όσους δε ζουν στο ίδιο σπίτι με τον κύριο κάτοχο του λογαριασμού, καθώς σε αυτούς θα επιβληθεί το έξτρα κόστος. 

Η δοκιμή του streaming κολοσσού ξεκινάει σε τρεις χώρες, τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού εκεί όπου για κάθε έξτρα μέλος του συνδρομητικού πακέτου η χρέωση θα είναι περίπου $2.99 δολάρια.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα θα μπορεί κανείς να προσθέσει δύο sub accounts για ισάριθμα άτομα που δεν ζουν στο ίδιο "νοικοκυριό", κρατώντας έτσι το προσωπικό τους προφίλ με τις δικές τους προτιμήσεις, προτάσεις και κλειδιά εισόδου. Όπως αναφέρει το Netflix "θα επιτρέπεται στα μέλη να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, εύκολα και με ασφάλεια, ενώ θα πληρώνουν κάτι παραπάνω". 

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα ορίζεται το ίδιο νοικοκυριό εφόσον ήδη το Premium πλάνο υποστηρίζει 4 διαφορετικά προφίλ και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί εν καιρώ. Επίσης κάνει λόγο πως η εν λόγω δοκιμή αυτού του μέτρου θα γίνει γαι τα επόμενα χρόνια στις προαναφερθείσες χώρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν θα επεκταθεί το μέτρο παγκοσμίως ή σταδιακά σε άλλες χώρες. 

Η ιστορία έχει δείξει πως αργά ή γρήγορα θα επιβληθεί παντού. Ίσως ο χρόνος που απολαμβάνεται τον Netflix λογαριασμό του φίλου σας ή της παρέας σας δωρεάν να τελειώνει σύντομα. 

Πάντως το Netflix βρήκε ένα τρόπο για να εκνευρίσει τον κόσμο και τους συνδρομητές του που ακόμη δεν πήραν ανάσα από την τελευταία αύξηση τιμής, την ώρα που ήδη έχουν ξεπροβάλλει πανίσχυροι ανταγωνιστές όπως το Disney Plus, το HBO Max, το Paramount+ και άλλοι.