Obi-Wan Kenobi: O John Williams επιστρέφει στο Star Wars για τη μουσική του σόου του Disney Plus

Η "ψυχή" του Star Wars δίνει μια ανάσα στην επιστροφή του Ewan McGregor
18 Φεβρουαρίου 2022 09:08
Obi-Wan Kenobi: O John Williams επιστρέφει στο Star Wars για τη μουσική του σόου του Disney Plus

Παρά το ότι γιόρτασε τα 90α του γενέθλια αυτόν τον μήνα ο John Williams θα επιστρέψει σε έναν πολύ μακρινό γαλαξία που αγαπάει πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety ο θρυλικός συνθέτης σύνθεσε τη μουσική του πολυαναμενόμενου Obi-Wan Kenobi για το Disney Plus, όντας η πρώτη φορά που γράφει για σειρά της συνδρομητικής υπηρεσίας της Disney αλλά και από το soundtrack του "Star Wars: The Rise of Skywalker" το 2019. 

Μάλιστα λέγεται πως ηχογράφησε συγκεκριμένα το main theme του Obi-Wan Kenobi και γενικότερα τη μουσική ταυτότητά του "κάτω από άκρα μυστικότητα και φύλαξη" την περασμένη εβδομάδα στο Λος Άντζελες. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει στο Solo: A Star Wars Story όπου έγραψε το theme του νεαρού Han Solo (Alden Ehrenreich), ενώ και στο Rogue One: A Star Wars Story, ο Michael Giacchino είχε ενσωματώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του για το score του. 

Όσον αφορά την τηλεοπτική πλευρά του Star Wars, ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης, Ludwig Göransson είναι αυτός που έχει τα ηνία μέχρι στιγμής έχοντας γράψει το εξαιρετικό soundtrack του "The Mandalorian" και του "The Book of Boba Fett", φέρνοντας μια διαφορετική υφή στον ήχο του Star Wars που αγαπήθηκε. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ο επίσης υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης, Nicholas Britell θα αναλάβει το soundtrack της spinoff σειράς "Andor" του Rogue One με πρωταγωνιστή τον Diego Luna. 

Η σειρά θα λαμβάνει χώρα 10 χρόνια μετά τα γεγονότα του "Revenge of the Sith" και θα φέρει ξανά σε σύγκρουση τον Obi-Wan Kenobi του Ewan McGregor με τον Darth Vader του Hayden Christensen, κάτι που η Lucasfilm έχει αναφέρει ως "ρεβάνς της δεκαετίας". 

Ο Ewan McGregor μίλησε πρόσφατα για το ότι "η σειρά θα ευχαριστήσει πραγματικά τους fans" και περισσότερα θα βρείτε εδώ

Τη σκηνοθεσία του Obi-Wan έχει αναλάβει η Deborah Chow (The Mandalorian) και περιλαμβάνει επίσης στο cast του: Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Rupert Friend, Indira Varma, Sung Kang, Moses Ingram, Kumail Nanjiani, o'Shea Jackson Jr., Simon Kessell, Benny Safdie, Maya Erskine, και Rory Ross.

Το Obi-Wan Kenobi αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 25 Μαΐου αποκλειστικά στο Disney+.