The Rings of Power: Γιατί το timeline της σειράς του LOTR δεν διασκευάζει το Silmarillion;

Νέες εξηγήσεις από τους showrunners της υπερπαραγωγής του Amazon
17 Φεβρουαρίου 2022 20:06
The Rings of Power: Γιατί το timeline της σειράς του LOTR δεν διασκευάζει το Silmarillion;

Στην εκτενή συνέντευξή τους στο Vanity Fair, οι showrunners του Lord of the Rings: The Rings of Power εξηγούν και αποκαλύπτουν πολλές από τις πτυχές της πολυαναμενόμενης σειράς. Αφού μίλησαν για τις επιρροές του τηλεοπτικού Lord of The Rings της Amazon απάντησαν και σε πιο καυτές ερωτήσεις που αφορούν την πλοκή του και που βασίζεται. 

Θα περίμενε κανείς οι J.D. Payne και Patrick McKay να έχουν πρόσβαση σε όλα τα έργα του Τόλκιν αλλά όπως αποδεικνύεται δεν είναι έτσι ακριβώς για αυτό και είναι κάπως περιορισμένοι στο αυθεντικό υλικό από όπου μπορούν να να αντλήσουν έμπνευση. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

Έχουμε τα δικαιώματα μόνο των "The Fellowship of the Ring", "The Two Towers", τα παραρτήματά τους, και του "The Hobbit". Αυτά μόνο. Δεν έχουμε τα δικαιώματα για το Silmarillion, το "Unfinished Tales", το "The History of Middle-Earth" ή κάποιο από εκείνα τα βιβλία. 

Επομένως εάν αναρωτιέστε γιατί θα συμπτύξουν τόσα γεγονότα της Δεύτερης Εποχής σε ένα διαφορετικό timeline αυτός είναι ο λόγος. Όπως εξηγούν περαιτέρω: 

Υπάρχει μια βερσιόν όλων όσων θέλουμε για τη Δεύτερη Εποχή στα βιβλία για τα οποία έχουμε τα δικαιώματα. Από τη στιγμή που ζωγραφίζουμε μέσα σε αυτές τις γραμμές και δεν αντιφάσκουμε κατάφωρα με κάτι για το οποίο δεν έχουμε τα δικαιώματα, υπάρχει μεγάλο περιθώριο και χώρος για να δραματοποιήσουμε και να πούμε μερικές από τις καλύτερες ιστορίες που σκέφτηκε ποτέ ο Τόλκιν.

Για να μάθετε περισσότερα, τσεκάρετε το αναλυτικό μας αφιέρωμα με όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, πατώντας εδώ.

Το Lord of the Rings: The Rings of Power θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Amazon Prime Video.