Μάθαμε κάτι παραπάνω για τη σειρά Alien και θα είναι πολύ διαφορετική από το αναμενόμενο

Ο Noah Hawley αποκαλύπτει
07 Ιανουαρίου 2022 21:59
Μάθαμε κάτι παραπάνω για τη σειρά Alien και θα είναι πολύ διαφορετική από το αναμενόμενο

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι το FX ετοιμάζει μία ολοκαίνουργια τηλεοπτική σειρά για το Alien, με δημιουργό τον Noah Hawley των Fargo και Legion, που μάλλον θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2023. Ωστόσο, παρόλο που ο Ridley Scott επέστρεψε στο σύμπαν με το Prometheus το 2012 και με το Alien: Covenant το 2017, στη σειρά του FX θα βρίσκεται μόνο ως παραγωγός.

Τώρα, μιλώντας στο Esquire, ο Noah Hawley έχει κάποιες ιδέες για το που θέλει να πάει το franchise του Alien με την τηλεοπτική σειρά του FX. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το σόου αντλεί έμπνευση όχι μόνο από τις πρώτες ταινίες του Alien, αλλά έχει εμπνευστεί και από το Prometheus. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχει κάποιες ιδέες στο μυαλό του για να πει μια ιστορία σχετικά με την τεχνολογία και το πως όλες οι εταιρίες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να βρουν τον “κώδικα” για την αθανασία.

Το Alien έχει μια συναρπαστική ιστορία και δεν είναι απλώς μία ταινία με τέρατα. Έχει να κάνει με το πως είμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα στο αρχέγονο παρελθόν και την τεχνητή νοημοσύνη του μέλλοντός μας, ενώ και αυτά τα δύο προσπαθούν να μας σκοτώσουν.

Η σειρά που κάνουμε τώρα διαδραματίζεται στη Γη, στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή την περιγράφω ως: Westinghouse εναντίον Tesla. Κάποιος θα μονοπωλήσει την ηλεκτρική ενέργεια, απλώς δεν ξέρουμε ποιος θα είναι.

Στις ταινίες, έχουμε την Weyland-Yutani Corporation, η οποία σαφώς αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη, αλλά τι γίνεται αν υπάρχουν και άλλες εταιρείες που προσπαθούν να δουν την αθανασία με διαφορετικό τρόπο; Ποια από αυτές τις τεχνολογίες θα επικρατήσει;

Ο δημιουργός της σειράς μίλησε και για το στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η σειρά και παραδέχτηκε πως τα πράγματα κυλούν κάπως αργά, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μάθει περισσότερα για το franchise.

Για το που θα μας μεταφέρει η σειρά και η νέα ιστορία της Alien σειράς θα μάθουμε μελλοντικά όταν κυκλοφορήσει.