Blade Runner: Έρχεται τηλεοπτική σειρά δια χειρός Ridley Scott

Είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο το project
22 Νοεμβρίου 2021 19:23
Blade Runner: Έρχεται τηλεοπτική σειρά δια χειρός Ridley Scott

Με τα διάφορα sci-fi σύμπαντα να μεταφέρονται από το σινεμά στην μικρή οθόνη -ειδικά στην ευδόκιμη περίοδο των streaming υπηρεσιών που διανύουμε- δεν φαίνεται παράξενο που ένα ακόμη θα κάνει τη μετάβαση. 

Ο Ridley Scott από το πουθενά επιβεβαίωσε πως εκτός της σειράς "Alien" που ετοιμάζεται από τον Noah Hawley για το FX/Hulu, στα σκαριά βρίσκεται και μια τηλεοπτική σειρά για το Blade Runner

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο θρυλικός δημιουργός και σκηνοθέτης το ανακοίνωσε και επίσημα, λέγοντας μάλιστα πως το project βρίσκεται σε πρoχωρημένο στάδιο. 

Από τα όσα δήλωσε μάθαμε πως έχει ήδη γραφτεί το σενάριο του πιλοτικού επεισοδίου του Blade Runner και το γενικότερο αφηγηματικό τόξο, ενώ θα αποτελείται από 10 ωριαία επεισόδια. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα το σύμπαν απέκτησε και τη δική του anime σειρά με τίτλο "Blade Runner: Black Lotus" με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα replicant την Elle, στην οποία δανείζει τη φωνή της η Jessica Henwick (The Matrix 4). 

Η εμπορική πορεία του Blade Runner 2049 δεν ήταν η αναμενόμενη από τη Warner Bros., καθώς η ταινία δια χειρός Denis Villeneuve απέσπασε πάνω από $259 εκ. δολάρια στο box office, ενώ κουβαλούσε και ένα βαρύ budget των $150 εκ. Μπορεί η κινηματογραφική συνέχεια του Blade Runner να μην υπάρχει σε κανενός στούντιο τα σχέδια, αλλά ίσως να βρει μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια streaming υπηρεσία. 

Όσο για την σειρά Alien; Το μόνο που ανέφερε είναι πως τώρα γράφεται ο πιλότος για το πολυαναμενόμενο σόου του Noah Hawley, δημιουργού του Legion και του τηλεοπτικού Fargo