Το Squid Game κατακτά το Netflix και την ποπ κουλτούρα με απίστευτο ρεκόρ προβολών

Ποιο Lupin, La Casa De Papel και Bridgerton;
21 Οκτωβρίου 2021 17:03
Το Squid Game κατακτά το Netflix και την ποπ κουλτούρα με απίστευτο ρεκόρ προβολών

Μέρα με τη μέρα το Squid Game αποδεικνύεται "λίρα εκατό" για το Netflix με την κορεατική σειρά να κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες σε συζητήσεις μεταξύ παρεών, social media αλλά και στην ποπ κουλτούρα γενικότερα. 

Μπορεί πριν μια εβδομάδα να ανακηρύχθηκε επισήμως ως η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών στο Netflix αλλά τώρα μαθαίνουμε τις συνολικές προβολές του βάσει του συστήματος μέτρησης της streaming υπηρεσίας.

Ίλιγγο προκαλούν οι αριθμοί

Κρατηθείτε γιατί το κορεατικό θρίλερ κατάφερε να φτάσει τις 142 εκ. προβολές σε όλο τον κόσμο μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες από την πρεμιέρα του (17 Σεπτεμβρίου), όπως ορίζει το σύστημα views των δύο λεπτών του Netflix. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε η ταινία Extraction με τον Chris Hemsworth με 99 εκ. προβολές. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δημοφιλείς σειρές της υπηρεσίας μάθαμε πως το Vol. 1 της 5ης σεζόν του La Casa De Papel μέτρησε 69 εκ. προβολές, η 3η σεζόν του Sex Education με 55 εκ. προβολές, η μίνι σειρά Maid με 67 εκ. προβολές. Στις ταινίες πιο ψηλά βρέθηκαν τα Sweet Girl με τον Jason Momoa (68 εκ.), The Kissing Booth 3 (59 εκ.), Blood Red Sky (53 εκ.) και η animated ταινία Vivo (46 εκ.). 

Έσπασε τα πολιτιστικά σύνορα

Το ίδιο το Netflix στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως έσπασε τα πολιτισμικά σύνορα καθώς έγινε σκετσάκι στο SNL, χιλιάδες βίντεο στο TikTok και εκατομμύρια memes σε όλα τα social media του πλανήτη. 

Δε γινόταν να λείπουμε από τον χορό και παίξαμε και εμείς το "Παιχνίδι του Καλαμαριού"