Σειρά Alien: Ποιο είναι το story; Θα επιστρέψει η Ripley; O Noah Hawley απαντά

Νέες πληροφορίες για το project της Disney
06 Ιουλίου 2021 09:00
Σειρά Alien: Ποιο είναι το story; Θα επιστρέψει η Ripley; O Noah Hawley απαντά

Τον περασμένο Δεκέμβριο σας είχαμε ενημερώσει με σχετική είδηση ότι η Disney ετοιμάζει μία ολοκαίνουργια σειρά βασισμένη στο σύμπαν των θρυλικών ταινιών, Alien. Μάλιστα, είχε γίνει τότε γνωστό ότι ο Ridley Scott θα βρίσκεται στην παραγωγή, ενώ showrunner θα είναι ο Noah Hawley των Fargo και Legion.

Τώρα, μέσα από μία νέα συνέντευξη στο Vanity Fair, ο Hawley, μίλησε για το project των FX-Disney και συγκεκριμένα έδωσε μερικές πληροφορίες για την ιστορία της σειράς. Αρχικά, γνωστοποίησε πως η ιστορία του σόου δε θα έχει να κάνει με την Ellen Ripley της Sigourney Weaver, διότι η δική της ιστορία έχει ειπωθεί τέλεια και δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσει εκείνος σε αυτήν. Η νέα σειρά του Alien θα τοποθετείται στη Γη, κάτι σίγουρα καινούργιο για το franchise.

Οι εξωγήινες ιστορίες είναι πάντα, μα πάντα, «παγιδευμένες» σε μία φυλακή, παγιδευμένες σε ένα space ship. Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον να αλλάξω λίγο το setting. Νομίζω πως θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν το κάναμε μεγαλύτερο, έτσι ώστε το ρίσκο του "τι θα γίνει αν δεν μπορούμε να το περιορίσουμε" να είναι πιο άμεσο.

Θα αργήσουμε να δούμε τη σειρά

Μην περιμένετε τη σειρά σύντομα, όμως, διότι ο Hawley έχει γράψει τα δύο πρώτα επεισόδια και η παραγωγή της σειράς ξεκινάει την επόμενη άνοιξη. Σημειώνει παρ’ όλα αυτά, ότι πρόκειται για μία τεράστια παραγωγή που θέλει χρόνο, καθώς αυτό οφείλεται στο επίπεδο της ποιότητας των ειδικών εφέ, ειδικά τώρα με την πανδημία. Ελπίζει όμως ότι «αυτή η φούσκα» θα σπάσει λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα για να γίνουν όλα σωστά.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στην επιρροή που είχε από τους Ridley Scott, James Cameron και David Fincher, στο να κατανοήσει εξωγήινους κόσμους καλύτερα.

Οι ταινίες με «τέρατα» είναι υπέροχες, αλλά δεν είναι απλώς ταινίες με τέρατα. Πρόκειται για την ανθρωπότητα που παγιδεύεται μεταξύ ενός αρχέγονου παρελθόντος και με το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Και οι δύο προσπαθούν να εξολοθρεύσουν την ανθρωπότητα.

Εδώ (στη νέα σειρά) έχετε ανθρώπους που δεν μπορούν να προχωρήσουν και δεν μπορούν να πάνε πίσω. Αυτό το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.

Για το που θα μας μεταφέρει τελικά η σειρά και τη νέα ιστορία που θέλει να μας πει θα την μάθουμε μελλοντικά όταν κυκλοφορήσει. Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.