WandaVision: Έχετε ερωτήματα από το μεγάλο φινάλε; H showrunner της σειράς απαντά

Η Jac Schaeffer ρίχνει φως στο τελευταίο επεισόδιο
09 Μαρτίου 2021 19:43
WandaVision: Έχετε ερωτήματα από το μεγάλο φινάλε; H showrunner της σειράς απαντά

Τις εντυπώσεις μάς από το φινάλε του WandaVision σας τις μεταφέραμε και μπορείτε να τις βρείτε πατώντας εδώ. Οι συντελεστές του σόου όμως έρχονται να λύσουν όσες απορίες έχουν οι fans της Marvel και να ρίξουν φως σε αρκετές πτυχές αλλά και επιλογές που πάρθηκαν για το Episode 9, με τίτλο "The Series Finale".

Σε μια τίγκα στα spoilers συνέντευξη που παραχώρησε στο Deadline, η showrunner και επικεφαλής σεναριογράφος του σόου, Jac Schaeffer, αναφέρθηκε στο γεγονός εάν το τέλος που είδαμε ήταν εξαρχής σχεδιασμένο έτσι ή άλλαξε στην πορεία: 

Το τέλος που είδαμε ήταν αυτό που οραματιστήκαμε εξαρχής. Ανέκαθεν ήταν μια πένθιμη ιστορία και αυτό το πήραμε στα σοβαρά και χρησιμοποιήσαμε τα διάφορα στάδια του πένθους της για να στήσουμε τη δομή της σεζόν, ούτως ώστε να την οδηγήσουμε σε μια κατάσταση αποδοχής. Πρόκειται για μια αποδοχή σε δύο μέτωπα: πρώτον ότι η Wanda αποδέχεται τον ρόλο της Scarlet Witch. Δεύτερον, και πιο σημαντικό όλων, πως αποδέχεται το πένθος της και το γεγονός πως πρέπει να αφήσει τον Vision και τα παιδιά της να φύγουν. 

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα τι ακριβώς, όμως, κάνει λόγο ότι κάποιες λεπτομέρειες της πλοκής άλλαξαν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, τονίζοντας ότι "η σκηνή του αποχωρισμού είχε γραφτεί από πολύ πριν και όλοι ήμασταν σύμφωνοι με αυτή". 

Τι απέγιναν όμως η Agatha Harkness, ο "Quicksilver" και οι κάτοικοι του Westview όταν έσπασε το ξόρκι; 

"Όπως μπορείτε να δείτε στο επεισόδιο, η Wanda υποβάλει ένα ξόρκι στην Agatha, που την μεταμορφώνει στον χαρακτήρα που δημιούργησε για τον εαυτό της, καταδικάζοντάς την να ζήσει έτσι από εδώ και πέρα. Επομένως, αυτό που γνωρίζω είναι πως σαν "Anges" μαγειρεύει κουλουράκια κάπου στο Westview και δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι παραπέρα, εκτός από την δική μου σειρά." είπε η Schaeffer σε μια δήλωση που αφήνει την πόρτα ανοιχτή πως ο Quicksilver του Evan Peters ίσως να εμφανιστεί κανονικά ως "Pietro Maximoff" και όχι ως "Ralph Bohner". Ίσως αυτά να απαντηθούν στο Doctor Strange 2 και για αυτό δεν μπορεί να μιλήσει περαιτέρω. 

Γιατί δεν εμφανίστηκε ο Mephisto; Υπήρχαν αρκετές θεωρίες πως αυτός θα ήταν ο μεγάλος villain της σειράς. 

Δεν πιστεύαμε ότι η σειρά χρειάζεται έναν μεγάλο κακό. Θέλω να πω ότι ο μεγάλος κακός εδώ είναι το πένθος, ξέρεις, και αυτή την ιστορία θέλαμε να διηγηθούμε. Απλά βάλαμε έναν μπόνους κακό στο πρόσωπο της Agatha Harkness, η οποία καταλήγει να είναι η ψυχοθεραπεύτρια της Wanda, οπότε ναι, νιώθουμε πολύ καλά για αυτή την απόφαση. 

Στην πρώτη post-credits σκηνή, η Skrull πράκτορας λέει στην Monica πως "εκείνος" θέλει να την δει και δείχνει ψηλά στον ουρανό. Πολλοί πιστεύουν πως αναφερόταν στον Nick Fury. Έχεις κάποιο σχόλιο;

Θα επιλέξω το να μην σχολιάσω το συγκεκριμένο επειδή έτσι πρέπει να κάνω, αλλά εκτιμώ το ότι παρακολουθείτε με λεπτομέρεια τα πάντα και τις θεωρίες σας. 

Εδώ, κατά πάσα πιθανότητα, πράγματι πρόκειται για τον Nick Fury μιας και ήδη μπήκαν τα θεμέλια για την "Photon" της Monica Rambeau (Teyonah Parris), η οποία είναι πανίσχυρη πλέον και θα εμφανιστεί στο Captain Marvel 2, το οποίο γνωρίζουμε ακολούθως ότι θα συνδεθεί με το "Secret Wars" τη σειρά που θα πρωταγωνιστεί ο Samuel L. Jackson

Η τελευταία ερώτηση ήταν και μια από τις πιο καυτές καθώς αφορά την φημολογούμενη εμφάνιση του Benedict Cumberbatch στη σειρά, που τελικά ποτέ δεν είδαμε. 

Με την Wanda να αναμένεται να εμφανιστεί στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness, γιατί ο ίδιος ο Doctor Strange δεν εμφανίστηκε στο φινάλε;

Συμπάσχω με το ότι ο Doctor Strange βρίσκεται στις καρδιές όλων. Ναι, είναι από εκείνα τα πράγματα που λες ότι έτσι έπρεπε να κυλήσει και έτσι κύλησε, έτσι θα το θέσω, αλλά ανυπομονώ να τον δω μαζί με την Wanda στο Doctor Strange 2.