Το Netflix κόβει την 4η σεζόν του GLOW πριν καν γυριστεί

Άδοξο τέλος σε μια ακόμη αξιοσημείωτη Original παραγωγή
07 Οκτωβρίου 2020 09:28
Το Netflix κόβει την 4η σεζόν του GLOW πριν καν γυριστεί

Ένα από τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται η παραγωγή του GLOW, της δραματικής σειράς του Netflix με θέμα το γυναικείο wrestling. Δυστυχώς για τους fans του σόου αλλά και την ποικιλομορφία του καταλόγου της υπηρεσίας, το Netflix αποφάσισε να κόψει την σειρά εντελώς πριν καν γυριστεί η 4η σεζόν.

Αυτό είναι ένα περιστατικό που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του Netflix, τουλάχιστον για μια παραγωγή του βεληνεκούς του. Το να κοπεί δηλαδή σειρά εν μέσω των γυρισμάτων της και να αντιστρέψει την απόφαση της να την ανανεώσει, κάτι που γνωρίζουμε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Όπως όλα τα πλατό έτσι και αυτό του Glow είχε κλείσει τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας. 

Οι δημιουργοί και showrunners, Liz Flahive και Carly Mensch, πραγματοποίησαν την πικρή ανακοίνωση μέσα από το Deadline, λέγοντας τα εξής:

"Ο COVID έχει σκοτώσει πραγματικούς ανθρώπους. Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία και εκεί θα πρέπει να εστιάζουμε. Ο COVID προφανώς θέρισε και το σόου μάς καθώς το Netflix αποφάσισε να μην ολοκληρώσουμε τα γυρίσματα της 4ης και τελευταίας σεζόν του GLOW. 

Μας δόθηκε η δημιουργική ελευθερία να κάνουμε μια περίπλοκη κωμικοδραματική σειρά με γυναίκες και να πούμε τις ιστορίες τους, κάνοντας επαγγελματική πάλη. Και τώρα αυτό τελείωσε. Υπάρχουν ένα σωρό χάλια πράγματα που γίνονται στον κόσμο μας που είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό. Αλλά είναι άσχημο που δε θα ξαναδούμε αυτές τις 15 γυναίκες στο ίδιο κάδρο μαζί."

Το ρεπορτάζ του Deadline κάνει λόγο πως η παραγωγού του GLOW είχε προλάβει να γυρίσει το πρώτο επεισόδιο του φινάλε και μόλις είχε ξεκινήσει να εργάζεται για το δεύτερο επεισόδιο, λίγο πριν συμβεί το lockdown. Από την πλευρά του το Netflix τόνισε πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας του COVID θα έκαναν τα γυρίσματα εξαιρετικά δύσκολα και επίφοβα μιας και αποτελείται κυρίως από σκηνές με στενή σωματική επαφή λόγω του wrestling. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Alison Brie (Mad Men), Betty Gilpin και Marc Maron, ενώ κατάφερε να αποσπάσει 15 υποψηφιότητες για Emmy με τρείς νίκες στο ενεργητικό της όλα αυτά τα χρόνια. 

Tags: