Δεν αποκλείεται το Netflix να αυξήσει ξανά την τιμή του

Αναλυτής της Wall Street αποκαλύπτει
29 Σεπτεμβρίου 2020 10:57
Δεν αποκλείεται το Netflix να αυξήσει ξανά την τιμή του

Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι το Netflix ανακοίνωνε μια αύξηση στις συνδρομές του για τη χώρα μάς, σε μια γενικότερη αύξηση τιμών που είχε γίνει στον υπόλοιπο κόσμο, η οποία θα αντικατόπτριζε την γεωμετρική αύξηση περιεχομένου του. Τώρα, σύμφωνα με έναν αναλυτή της Wall Street, το Netflix δεν αποκλείεται σύντομα κιόλας να αυξήσει εκ νέου τις τιμές του είτε στην Αμερική είτε στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Alex Giaimo του οίκου Jefferies, υποστηρίζει πως αυτό οφείλεται στην αλλαγή της φρασεολογίας της διοίκησης του Netflix κατά τη διάρκεια του meeting του δευτέρου τριμήνου τον Ιούλιο, σε σχέση με το αντίστοιχο του πρώτου τριμήνου τον Απρίλιο. 

Στα highlights της έκθεσής του ο Giaimo καταλήγει πώς "Μετά από μια αλλαγή στην φρασεολογία σχετικά με την τιμολόγηση στο meeting του Q2, πιστεύουμε πως υπάρχει μια πιθανή αύξηση στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Στο Q1 οι διεύθυνση του Netflix είχε πει πως δεν σκέφτονται καν την αύξηση τιμών, ενώ η γλώσσα που χρησιμοποιήσαν στο Q2 ήταν πιο ασαφής.

Οι εκτιμήσεις του αναλυτή λένε πως μια αύξηση της τάξης των $1 ή $2/μήνα είτε στη Β. Αμερική είτε στην Ευρώπη θα αύξανε τα έσοδα από $500 έως $1 δισεκατομμύριο για το 2021 και πιστεύει πως μια τέτοια αύξηση είναι πολύ πιο πιθανή στην περιοχή ΕΜΕΑ -όπου υπάγεται και η Ελλάδα. 

Μένει να δούμε πλέον εάν η έκθεση του Giaimo επαληθευτεί από τα επίσημα χείλη του Netflix. Πώς θα σας φαινόταν μια αύξηση -έστω του €1- στο συνδρομητικό σας πακέτο;