Η Sofia Coppola βάζει μπρος για τη σκηνοθεσία και το σενάριο του ‘The Custom of the Country’

Θα διασκευάσει σε σειρά το διάσημο μυθιστόρημα της Edith Wharton για την Apple TV+
14 Μαΐου 2020 07:05
Η Sofia Coppola βάζει μπρος για τη σκηνοθεσία και το σενάριο του ‘The Custom of the Country’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, η βραβευμένη από την Ακαδημία, δημιουργός του Lost in Translation, Sofia Coppola (The Virgin Suicides, Marie Antoinette, The Beguiled) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και το σενάριο του The Custom of the Country, δηλαδή της τηλεοπτικής μεταφοράς που ετοιμάζει το Apple TV+ με βάση το ομώνυμο κλασικό βιβλίο της Edith Wharton.

Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται αρχές του 20ου αιώνα και αφορά μία νεαρή γυναίκα, την Undine Spragg, που ανέκαθεν ονειρευόταν την κοινωνική της ανέλιξη σε ανώτερα στρώματα της Νέας Υόρκης. Πέρα από το πείσμα, τον κακομαθημένο χαρακτήρα και τις μεγαλεπήβολες βλέψεις της, η εν λόγω φιγούρα διαθέτει μία ιδιαίτερη γοητεία και μία φιλοσοφία που συχνά απαντάται και στη σύγχρονη εποχή, καταφέρνοντας παράλληλα να φέρει στο επίκεντρο την θέση της γυναίκας του τότε και το ζήτημα του διαζυγίου.

Η Coppola σκηνοθέτιδα μάλιστα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η Undine Spragg είναι η αγαπημένη μου λογοτεχνική αντιηρωίδα και είμαι ενθουσιασμένη να την φέρω στην μικρή οθόνη για πρώτη φορά!».

Η επιτυχημένη σκηνοθέτιδα θα συνεργαστεί για το The Custom of the Country με το παραπάνω streaming δίκτυο, έχοντας δώσει τα χέρια και για την νέα κωμωδία-δράμα On the Rocks όπου θα παίξουν οι Rashida Jones και Bill Murray.