Στο ‘The Great’ η Μεγάλη Αικατερίνη ζωντανεύει στο πρόσωπο της Elle Fanning (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Tony McNamara να ενορχηστρώνει την δράση μίας σατιρικής ιστορικής σειράς
24 Μαρτίου 2020 21:30
Στο ‘The Great’ η Μεγάλη Αικατερίνη ζωντανεύει στο πρόσωπο της Elle Fanning (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε καινούργιο teaser για το βιογραφικό δράμα-κωμωδία εποχής The Great του Hulu, όπου του cast ηγούνται η Elle Fanning και ο Nicholas Hoult.

Το εν λόγω σόου επιμελήθηκε ο σεναριογράφος Tony McNamara (The Favourite) και αφορά στον βίο της Αικατερίνης Β΄ της Ρωσίας, γνωστή και ως Μεγάλη Αικατερίνη (Fanning), η οποία έπειτα από το πραξικόπημα όπου προχώρησε διεκδικώντας επιτυχώς τα ηνία της εξουσίας από τον σύντροφό της, Μέγα Δούκα Πέτρου Γ’ (Hoult), διατέλεσε ως αυτοκράτειρα από το 1762 έως το 1796, όντας η μόνη γυναίκα-μονάρχης με την πιο μακροπρόθεσμη διάρκεια εξουσίας στη χώρα της. Κατά την διακυβέρνησή της, η Ρωσία πέρασε ένα διάστημα ευημερίας ενδυναμώνοντας την επιρροή της ανάμεσα σε άλλα ανταγωνιστικά κράτη της Ευρώπης.

Ο McNamara υπογράμμισε πάνω στο όλο εγχείρημα ότι δεν σκόπευε να είναι αυστηρά ακριβές ως προς τα ιστορικά γεγονότα, αλλά επεδίωξε να έχει εντός της τον παράγοντα του χιούμορ μέσα από την επικοινωνία της συγκεκριμένης φυσιογνωμίας με τον σύζυγό της, τους κύκλους του παλατιού και πώς τελικά κατόρθωσε να ισχυροποιηθεί τόσο ώστε να κατακτήσει το στέμμα.

Εμφανίζονται ακόμη οι: Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Louis Hynes, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Shawan, Michael Odin Cartwright, Florence Keith-Roach, και ο Paul O'Kelly.

Το The Great έχει δρομολογηθεί να κάνει ποδαρικό στο Hulu στις 15 Μαΐου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό teaser: