Ο Corey Hawkins είναι πια μέλος του δράματος ‘Americanah’ του HBO Max

Και θα συμπρωταγωνιστήσει με την Lupita Nyong’o
15 Ιανουαρίου 2020 13:09
Ο Corey Hawkins είναι πια μέλος του δράματος ‘Americanah’ του HBO Max

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο υποψήφιος για βραβείο Tony, Corey Hawkins (Straight Outta Compton, Six Degrees of Separation) υπέγραψε για την συμμετοχή του στην επερχόμενη μίνι δραματική σειρά Americanah του HBO Max που εμπνέεται από το ομώνυμο βιβλίο της Chimamanda Ngozi Adichie.

Εν προκειμένω, στο βασικό επιτελείο των ηθοποιών ανήκουν ήδη ο Zackary Momoh (Doctor Sleep, Harriet), η βραβευμένη με Emmy, Uzo Aduba (Orange Is the New Black) και η νικήτρια Χρυσού Αγαλματιδίου, Lupita Nyong’o η οποία ουσιαστικά ηγείται του cast, και λειτουργεί επιπλέον ως δημιουργός και εξωτερικός παραγωγός μαζί με την Danai Gurira.

Η πλοκή εστιάζει στην ‘Ifemelu’ (Nyong’o), μία νέα, γοητευτική και δυναμική γυναίκα που μεγάλωσε στη Νιγηρία, και όταν ήταν έφηβη ερωτεύτηκε με τον συμμαθητή της ‘Obinze’. Αποφασίζουν λοιπόν, να αφήσουν πίσω τους το καταπιεστικό καθεστώς της χώρας τους και να φύγουν για την Αμερική. Παρά όμως τις ακαδημαϊκές της κατακτήσεις, η ηρωίδα έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ρατσιστική συμπεριφορά  για το ότι είναι έγχρωμη. Ο ‘Obinze’ παρά το ότι ήλπιζε να την ακολουθήσει μέχρι τέλους σε ότι κάνει, ύστερα από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου επιλέγει τελικά να πάρει ένα γεμάτο ρίσκο μονοπάτι στο Λονδίνο.

Ο Hawkins θα ενσαρκώσει τον ‘Blaine’, καθηγητή στο Yale και μετέπειτα σύντροφο της ‘Ifemelu’ την οποία και λατρεύει. Ο ίδιος τάσσεται με πάθος εναντίον του άδικου διαχωρισμού και της μισαλλοδοξίας και δεν χάνει ευκαιρία να υπερασπιστεί θύματα τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών.

Πίσω από την παραγωγή του Americanah βρίσκονται οι Eba Productions, D2 Productions, Plan B Entertainment και η Potboiler Television.