Οι δημιουργοί του Game of Thrones παίρνουν "χρυσή" μεταγραφή για το Netflix

Από το HBO, στη Disney και τώρα...Netflix!
08 Αυγούστου 2019 16:20
Οι δημιουργοί του Game of Thrones παίρνουν "χρυσή" μεταγραφή για το Netflix

Σε ρέντα βρίσκονται οι δημιουργοί του τηλεοπτικού Game of Thrones τα τελευταία χρόνια και παρά την κατακραυγή που δέχθηκαν για το αμφιλεγόμενο φινάλε της σειράς -που τους ανάγκασε να καταφύγουν σε τοποθεσία χωρίς ίντερνετ- η επιτυχία τους ανέβασε τις μετοχές τους στο Χόλιγουντ. Οι David Benioff και D.B. Weiss μετά το HBO και τη Disney, εκεί όπου έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας μια νέα τριλογία Star Wars ταινιών, παίρνουν μεταγραφή για έναν άλλο μεγάλο παίκτη του θεάματος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, αυτός είναι το Netflix που πρόσφερε..."γη και ύδωρ" για να αποκτήσει το σκηνοθετικό δίδυμο και έτσι υπέγραψε ένα "χρυσό" πολυετές συμβόλαιο, το οποίο οι πληροφορίες θέλουν να φτάνει 9ψήφιο αριθμό. Πηγές του THR επικαλούνται πως το ποσό φτάνει τα $200 εκατομμύρια και θα αφορά ταινίες αλλά και σειρές για λογαριασμό της δημοφιλέστερης streaming υπηρεσίας.

Λέγεται, μάλιστα, πώς τόσο η Amazon όσο και η Disney έφτασαν κοντά στο να κλείσουν το δίδυμο που γιγάντωσε το HBO, όμως το Netflix επικράτησε των διαπραγματεύσεων. Ο επικεφαλής προγράμματος του Netflix, Ted Sarandos δήλωσε τα εξής:

"Είμαστε άκρως ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους άρχοντες της αφήγησης, David Benioff και Dan Weiss στο Netflix. Πρόκειται για μια δημιουργική δύναμη και έχουν ψυχαγωγήσει τα πλήθη παγκοσμίως με την επική τους αφήγηση. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρει η φαντασία τους στους συνδρομητές μας."

Περαιτέρω πληροφορίες για το τι ακριβώς ετοιμάζουν δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και φαίνεται πως οι καρποί αυτής της συμφωνίας έχει πιο μακρινό ορίζοντα από όσο φανταζόμαστε. Πρέπει, άλλωστε, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο franchise του Star Wars, καθώς η επόμενη ταινία μετά το The Rise of Skywalker είναι δικιά τους και θα βγει στις αίθουσες το 2022.