Dune: The Sisterhood | Ο Denis Villeneuve θα σκηνοθετήσει και σειρά ‘Dune’ για την WarnerMedia

Με σημείο αναφοράς την μυστηριώδη αδελφότητα γυναικών ‘Bene Gesserit’
11 Ιουνίου 2019 19:05
Dune: The Sisterhood | Ο Denis Villeneuve θα σκηνοθετήσει και σειρά ‘Dune’ για την WarnerMedia

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευα του Collider, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival, Sicario, Incendies) θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη όχι μόνο για την κινηματογραφική μεταφορά Dune, αλλά και για το Dune: The Sisterhood, δηλαδή την τηλεοπτική διασκευή που εμπνέεται επίσης από το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Frank Herbert.

Ειδικότερα πέρα από το φιλμ που έχει δρομολογηθεί να βγει στις 20 Νοεμβρίου του 2020, ο Villeneuve ετοιμάζεται επιπλέον να ενορχηστρώσει και την δράση του πιλοτικού επεισοδίου της σειράς που είναι στα σκαριά από την Legendary Television για λογαριασμό της επερχόμενης streaming υπηρεσίας της WarnerMedia. Το cast του project θα απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από γυναίκες ηθοποιούς.

Ο Jon Spaights (Prometheus) ο οποίος επιμελείται και τους διαλόγους της ταινίας Dune, επιστρατεύεται και στο σόου ως σεναριογράφος. Ο Villeneuve και ο Spaights θα συντονίζουν και το κομμάτι της παραγωγής μαζί με τους Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert και τον Kevin J. Anderson, που επέκτειναν και με τα δικά τους βιβλία το συγκεκριμένο φανταστικό σύμπαν που συνέλαβε ο Frank Herbert.

Η πλοκή του όλου εγχειρήματος θα λάβει χώρα στην διαγαλαξιακή αυτοκρατορία του ‘Dune’,  όπου πρωτοστατεί ένα αρχαίο τάγμα γυναικών με την ονομασία “Bene Gesserit”. Τα μέλη του, εκπαιδεύονται με τέτοιον τρόπο ώστε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των δυνάμεών τους και να κυριαρχούν επί του μυαλού και του σώματός τους. Μεταξύ άλλων, διαθέτουν πολύ αυξημένη αντίληψη και αξιοποιούν τις δεξιότητές τους για να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ένα μοντέλο πρακτικής που έχουν επινοήσει. Το ‘Bene Gesserit’ θα χαράξει τους δικούς του δρόμους διακυβέρνησης μέσα από την φεουδαρχική πολιτική και την ίντριγκα του ‘The Imperium’, κυνηγώντας τα οράματά του που θα το καθοδηγήσουν στον πλανήτη ‘Arrakis’, γνωστό στους κατοίκους του ως ‘Dune’.

Η ‘Lady Jessica’ (μητέρα του ήρωα του ‘Dune’, ‘Paul Atreides’) ανήκει σε αυτήν την αινιγματική  κοινότητα. Μάλιστα, στην εκδοχή του Dune που προορίζεται για το σινεμά, η Rebecca Ferguson θα υποδυθεί τον ρόλο αυτόν, με τον Timothee Chalamet να ενσαρκώνει τον γιό της. Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην ταινία και την σειρά λ.χ. με την μορφή cross over.

Με βάση και σχετική αναφορά του Coming Soon, ο Villeneuve τοποθετήθηκε πάνω στο όλο γεγονός δηλώνοντας χαρακτηριστικά για το Dune: The Sisterhood: «Το ‘Bene Gesserit’ ανέκαθεν με συνάρπαζε! Το να αφιερώσουμε μία σειρά γύρω από μία τόσο ισχυρή ομάδα γυναικών φαινόταν όχι μόνο σχετικό και εμπνευσμένο αλλά και μία δυναμική σύνθεση για την τηλεόραση!».