Game of Thrones: Όλα όσα αποκάλυψε ο George R.R. Martin για το δικό του φινάλε

Θα έχουν τα βιβλία το ίδιο τέλος ή διαφορετικό;
22 Μαΐου 2019 11:26
Game of Thrones: Όλα όσα αποκάλυψε ο George R.R. Martin για το δικό του φινάλε

Το τέλος του τηλεοπτικού Game of Thrones ήταν χωρίς ίχνος αμφιβολία ένα για το οποίο οι συζητήσεις στα φόρουμ, τις παρέες και την pop κουλτούρα θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια. Οι δημιουργοί του, David Benioff και D.B. Weiss δέχθηκαν τα πυρά των fans για τις επιλογές που έκαναν στο επικό φινάλε που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο. Πλέον, οι fans του "A Song of Ice and Fire" εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον George R.R. Martin για ένα ικανοποιητικό τέλος μέσω των βιβλίων. 

Ο συγγραφέας και δημιουργός του "Thrones" έκανε μια ειδική ανάρτηση στο blog του όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "δυσκολεύεται να πιστέψει πως τελείωσε" και απάντησε με αινιγματικό τρόπο για το πώς θα τελειώσει η ιστορία στα δύο τελευταία βιβλία που απομένουν:

Ο κόσμος με ρωτάει: 'Πώς θα τελειώσουν όλα; Θα έχει το ίδιο τέλος όπως η σειρά; Θα είναι διαφορετικό;

Λοιπόν...ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. 

Βιβλίο ή σειρά, ποιο λέτε να είναι το πραγματικό τέλος; Αυτή είναι μια χαζη ερώτηση. Τι θα λέγατε για αυτό: Εγώ θα το γράψω, εσείς θα το διαβάσετε και μετά όλοι θα έχουν άποψη και θα τη συζητήσουν στο ίντερνετ. 

Ωστόσο στην ανάρτησή του ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί το τηλεοπτικό τέλος του Game of Thrones και κατά συνέπεια το δικό του, με μερικά πολύ λογικά επιχειρήματα:

Εργάζομαι σε ένα εντελώς διαφορετικό μέσο από ότι ο Dan και ο David, μην το ξεχνάτε αυτό. Είχαν έξι ώρες για την τελευταία σεζόν. Υπολογίζω ότι τα τελευταία δύο βιβλία θα γεμίσουν πάνω από 3000 χειρόγραφες σελίδες πριν τα τελείωσε.... και εάν χρειαστούν περισσότερες σελίδες και κεφάλαια θα τα προσθέσω. Φυσικά, το φαινόμενο της πεταλούδας θα δράσει στην προκειμένη περίπτωση. Εσείς που ακολουθείτε αυτό το blog θα ξέρετε ότι μιλάω για αυτό από την πρώτη σεζόν. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν κατέληξαν καν στην τηλεόραση και άλλοι που πέθαναν στο σόου αλλά είναι ζωντανοί στα βιβλία. Οπότε αν μη τι άλλο οι αναγνώστες θα μάθουν τι συνέβη στους Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny και το γουρούνι της, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και δεκάδες ακόμη άλλους χαρακτήρες. Είτε σπουδαίους είτε μικρούς, τους οποίους οι τηλεθεατές δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Ακόμη, υποσχέθηκε ότι θα τελειώσει το πολύαναμενόμενο βιβλίο The Winds of Winter, χωρίς όμως να αποκαλύπτει κάποιο χρονοδιάγραμμα, διότι όσες φορές το έκανε του γύρισε μπούμερανγκ:

Το The Winds of Winter έχει αργήσει πάρα πολύ ξέρω, ξέρω, αλλά θα γίνει. Δεν μπορώ να πω πότε, αλλά έχω δοκιμάσει να το κάνω, με αποτέλεσμα να με γρουσουζέψω και να σας κάψω...αλλά θα το ολοκληρώσω και μετα θα ακολουθήσει το A Dream of Spring. 

Το μόνο σίγουρο είναι, όπως δηλώνει και ο Martin, πώς δεν ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον κόσμο του Westeros επί της οθόνης. Έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως για το prequel σόου με τίτλο The Long Night με πρωταγωνίστρια την Naomi Watts, ενώ αναπτύσσονται τρεις ακόμη σειρές-διάδοχοι.