Η Julianne Moore θα πρωταγωνιστήσει στο ‘Lisey’s Story’

Και μία ακόμη ιστορία του Stephen King μεταφέρεται στην μικρή οθόνη από την Apple
09 Απριλίου 2019 22:32
Η Julianne Moore θα πρωταγωνιστήσει στο ‘Lisey’s Story’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η βραβευμένη με Όσκαρ, Julianne Moore υπέγραψε για την συμμετοχή της στο Lisey’s Story, την επερχόμενη τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Stephen King από την Apple.

Η διάσημη εταιρεία θα αναπτύξει την νέα αυτή σειρά μέσα από οκτώ επεισόδια, το σενάριο των οποίων θα επιμεληθεί ο ίδιος ο King, με τον  J.J. Abrams να επωμίζεται καθήκοντα παραγωγού μέσω της Bad Robot Productions.

Ο εν λόγω μύθος τρόμου που περιέχει και το ρομαντικό στοιχείο, εστιάζει στην ‘Lisey Landon’, την χήρα ενός επιτυχημένου συγγραφέα η οποία ακόμη στοιχειώνεται από παράξενες, καταπιεσμένες αναμνήσεις σχετικές με τον θανόντα σύζυγό της, δύο χρόνια μετά τον θάνατό του.

Μεταξύ άλλων, το 2017 ο King είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Variety πάνω στο ενδεχόμενο μεταφοράς του παραπάνω βιβλίου: «Το ‘Lisey’s Story’ είναι το αγαπημένο μου βιβλίο και θα ήθελα πολύ να το δω να διασκευάζεται, ειδικά τώρα που υπάρχει ένα πιο ανοιχτό τοπίο στις streaming υπηρεσίες της τηλεόρασης και ειδικά στα καλωδιακά δίκτυα. Υπάρχει πια περισσότερη ελευθερία να κάνεις πράγματα και όταν γυρίζεις μία ταινία από ένα βιβλίο, υπάρχει αυτό το πράγμα που ονομάζω «σύνδρομο ‘κάθομαι πάνω σε μία βαλίτσα’».

Αυτό είναι όταν προσπαθείς να χωρέσεις ταυτόχρονα όσο το δυνατόν πιο πολλά ρούχα και η βαλίτσα δεν κλείνει, οπότε απλώς κάθεσαι πάνω της μέχρι να κλείσει. Και μερικές φορές πάνω στον κινούμενο διάδρομο αποσκευών, η βαλίτσα ανοίγει και τα άπλυτά σου σκορπούν παντού. Έτσι, είναι δύσκολο να πάρεις ένα βιβλίο που είναι μία άρτια ολοκληρωμένη μορφή  και να το συμπτύξεις  σε δύο ώρες και δέκα λεπτά. Όμως, σε ένα σόου έχεις μπροστά σου δέκα ώρες, και υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνεις κάτι σαν το ‘The Handmaid’s Tale’ το οποίο είναι εξαιρετικό».

Να σημειωθεί εδώ ότι έχει ξεκινήσει κιόλας η αναζήτηση μίας πρώτης κλάσης σκηνοθετών που θα επιστρατευτούν στο Lisey’s Story.