Το "Us" του Jordan Peele συνεχίζει να τρομοκρατεί το box office

Χλιαρό ντεμπούτο για το remake του "Dumbo"
01 Απριλίου 2019 10:02
Το "Us" του Jordan Peele συνεχίζει να τρομοκρατεί το box office

Από τη μία, το Us του Jordan Peele φαίνεται πως αγαπήθηκε και συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του στο box office, έχοντας κατακτήσει το τρίτο καλύτερο εμπορικά ντεμπούτο για horror ταινία στην ιστορία. Βρίσκεται πίσω από το IT του Andres Muschietti ($123 εκ.) και το Halloween του David Gordon Green ($73 εκ.). Πλέον, μετράει πάνω από $174 εκ. δολάρια παγκοσμίως και όλα αυτά με budget περίπου στα $20 εκατομμύρια. 

Από την άλλη το νέο Dumbo της Disney πραγματοποίησε ένα χλιαρό ντεμπούτο στις ΗΠΑ, λίγο πάνω από τα $45 εκατομμύρια μέσα στις πρώτες ημέρες προβολών του, ποσό αρκετά κάτω από τα $50 εκ. που αναμενόταν να κάνει. 

Συνολικά, το άνοιγμα του live-action remake σε σκηνοθεσία του Tim Burton ξεπέρασε τα $116 εκ. παγκοσμίως. Το Captain Marvel με την Brie Larson βρέθηκε στην τρίτη θέση του box office των ΗΠΑ, με $353 εκ. εισπράξεις, ενώ διεθνώς η συγκομιδή του έφτασε τα $990 εκατομμύρια. 

Άξιο αναφοράς είναι και το ντεμπούτο του The Beach Bum, της stoner ταινίας με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey, η οποία με τα μόλις $1.8 εκ που έβγαλε είναι και το πιο αποτυχημένο εμπορικά άνοιγμα της καριέρας του.