When They See Us teaser | Άλλαξε ο τίτλος για το επερχόμενο δράμα εποχής της Ava DuVernay

Και ορίστηκε νέα πρεμιέρα για το project
04 Μαρτίου 2019 15:12
When They See Us teaser | Άλλαξε ο τίτλος για το επερχόμενο δράμα εποχής της Ava DuVernay

Κυκλοφόρησε καινούργιο teaser για την φιλόδοξη μίνι δραματική σειρά περιόδου Central Park Five που μετονομάζεται πλέον σε When They See Us, συνοδευόμενο και από αλλαγή ημερομηνίας αφού θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Netflix στις 31 Μαΐου του 2019.

Το εν λόγω εγχείρημα της ταλαντούχας και υποψήφιας για Όσκαρ, δημιουργού Ava DuVernay (Selma, 13th, A Wrinkle in Time), θα απαρτίζεται συνολικά από τέσσερα επεισόδια. Βασίζεται μάλιστα, σε αληθινά γεγονότα και ειδικότερα στην ιστορία πέντε έγχρωμων εφήβων από το Harlem οι οποίοι το 1989 καταδικάστηκαν για την βάναυση επίθεση και τον βιασμό μίας λευκής κοπέλας εν ονόματι Trisha Meili στο Central Park, μία πράξη όμως που δεν διέπραξαν εκείνοι ενώ στιγματίστηκαν από τα μέσα με το παρατσούκλι “Central Park Five”. Οι Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana, και ο Korey Wise πέρασαν από έξι έως δέκα τρία χρόνια στην φυλακή μέχρι να αποδειχθεί τελικά η αθωότητά τους σχετικά πρόσφατα, όταν το 2002 ομολόγησε το έγκλημα ο πραγματικός δράστης, δολοφόνος και βιαστής Matias Reyes, ο οποίος εξέτιε ήδη ισόβια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και η DuVernay, ο τίτλος τροποποιήθηκε έτσι ώστε πλέον να «αγκαλιάζει την ανθρωπιά των ατόμων και όχι την πολιτικοποιημένη ‘ταμπέλα’ τους».

Έχουν παρέλθει κιόλας τρεις δεκαετίες από την συγκεκριμένη υπόθεση, με την επέτειο αυτήν να εγείρει τεράστια ερωτήματα όσον αφορά την απονομή του Νόμου.

Το κύριο cast του When They See Us απαρτίζεται από τους: Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Leguizamo, Felicity Huffman, Niecy Nash, και τον Blair Underwood. Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν και οι: Christopher Jackson, Joshua Jackson, Omar J. Dorsey, Adepero Oduye, Famke Janssen, Aurora Perrineau, William Sadler, Jharrel Jerome, Jovan Adepo, Aunjanue Ellis, Kylie Bunbury, Marsha Stephanie Blake, Storm Reid, Chris Chalk, Freddy Miyares, Justin Cunningham, Caleel Harris, Marquis Rodriguez, Asante Blackk και ο Ethan Herisse.