His Dark Materials | Το πρώτο teaser δείχνει τους James McAvoy & Ruth Wilson σ’ ένα μαγικό σύμπαν

Εμπνευσμένο από την αντίστοιχη λογοτεχνική σειρά του Sir Philip Pullman
25 Φεβρουαρίου 2019 21:04
His Dark Materials | Το πρώτο teaser δείχνει τους  James McAvoy & Ruth Wilson σ’ ένα μαγικό σύμπαν

Το BBC έθεσε σε κυκλοφορία teaser για το επερχόμενο σόου φαντασίας His Dark Materials, την τηλεοπτική διασκευή του δημοφιλούς μυθιστορήματος από την “Η Τριλογία του Κόσμου” (Το Αστέρι τoυ Βορρά, Ο Άρχοντας των δύο κόσμων, Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο) του συγγραφέα Sir Philip Pullman.

Το εν λόγω project της μικρής οθόνης που ανανεώθηκε κιόλας για 2η σεζόν, θα αποτελείται συνολικά από οκτώ επεισόδια. Ο Tom Hooper (The King’s Speech) επωμίζεται εδώ καθήκοντα δημιουργού. Το σενάριο θα επιμεληθεί ο βραβευμένος με Tony και BAFTA, Jack Thorne (National Treasure, Wonder).

Η Ruth Wilson θα αναπαραστήσει, όπως και η Nicole Kidman παλιότερα, την ‘Mrs. Coulter’, μία αρκετά απρόβλεπτη και αμείλικτη γυναίκα με τεράστια επιρροή που τυγχάνει να είναι και μητέρα της μικρούλας ‘Lyra Belacqua’. Η πιτσιρίκα αυτή έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε ένα ορφανοτροφείο σε κάποιον παράλληλο κόσμο όπου κάθε άνθρωπος έχει και από ένα δαιμόνιο, μία υπερφυσική οντότητα στενά συνδεδεμένη με την ύπαρξή του. Και η μικρούλα έχει τον ‘Pantalaimon’. Το κορίτσι αυτό θα ερμηνεύσει η σταρ του Logan, Dafne Keen.  

Ο James McAvoy (X-Men movies, Atomic Blonde) υποδύεται τον πατέρας της κεντρικής ηρωίδας της υπόθεσης, ‘Λόρδο Asriel’, έναν σκληροτράχηλο εξερευνητή τον οποίο είχε ενσαρκώσει και ο Daniel Craig το 2007 στην ταινία The Golden Compass του Chris Weitz.

Ο Clarke Peters (The Wire, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) θα μας συστηθεί ως ο διευθυντής του ιδρύματος όπου ζει η ‘Lyra’, και ο Lin-Manuel Miranda ως ο ‘Lee Scoresby’, βασικός δρών του όλου εγχειρήματος και χειριστής ενός γιγαντιαίου αερόστατου.

Στο επιτελείο των ηθοποιών ανήκουν επίσης οι: Ian Gelder, Will Keen, Ariyon Bakare, Georgina Campbell, Anne-Marie Duff, James Cosmo, Lucian Msamati, Mat Fraser, Geoff Bell, Simon Manyonda, Lewin Lloyd, Daniel Frogson, Tyler Howitt και ο Archie Barnes.

Το His Dark Materials πρόκειται να προβληθεί στο BBC One, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί η επίσημη ημερομηνία για το ντεμπούτο του. Παρακάτω έπεται και το σχετικό teaser: