Catch-22 trailer | Ο George Clooney σας προστάζει να παρουσιαστείτε!

Ευπειθώς αναφέρετε!
12 Φεβρουαρίου 2019 22:11
Catch-22 trailer | Ο George Clooney σας προστάζει να παρουσιαστείτε!

Το Hulu έθεσε σε κυκλοφορία το πρώτο trailer για την επερχόμενη μίνι σατιρική-πολεμική σειρά Catch-22 βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Joseph Heller, στην οποία ο George Clooney αναλαμβάνει καθήκοντα δημιουργού σε δύο επεισόδια, εξωτερικού παραγωγού αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από δύο επεισόδια θα σκηνοθετήσει και καθένας από τους Grant Heslov (The Men Who Stare At Goats) και Ellen Kuras (Ozark). Το σενάριο του εν λόγω project επιμελήθηκαν οι Luke Davies (Lion) και David Michôd (The Rover).

Η δράση της υπόθεσης τοποθετείται εν μέσω του Β’ Παγκόσμιου, με τον Christopher Abbott να μας συστήνεται ως ο ‘Yossarian’, ένας βομβαρδιστής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, του οποίου η αγωνία να βγει ζωντανός κάθε φορά που τον στέλνουν σε αποστολή, μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Και επειδή μέρα με την μέρα τα περιθώρια να επιβιώσει στενεύουν, ο ίδιος αναθεματίζει την τύχη του αφού από την μία έχει να αντιμετωπίσει τον εχθρό και από την άλλη την εμμονή των υψηλόβαθμων αξιωματούχων και ειδικότερα του συνταγματάρχη Cathcart (Kyle Chandler) που συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των εναέριων επιχειρήσεων.

Περισσότερο και από τους Γερμανούς μαχητές τον ήρωα και τους φίλους τους τους εκνευρίζει η γραφειοκρατία του στρατού, η οποία συχνά καταλύει κάθε λογική. Αποκορύφωμα όλου αυτού είναι το λεγόμενο “Catch-22”, μία κατάσταση απόλυτου παράδοξου όπου το άτομο βρίσκεται σε σύγχυση εξαιτίας του ότι οι διαταγές που δέχεται είναι τελείως αντιφατικές μεταξύ τους.

Το βιτριολικό χιούμορ και η ειρωνεία που αποτυπώνεται εν προκειμένω ψέγει τα κακώς κείμενα ενός ολόκληρου συστήματος, θυμίζοντας έντονα σε ύφος τον καυστικό τόνο που επικρατούσε σε δουλειές του Clooney με τους αδερφούς Coen Brothers, μεταξύ των οποίων και το Burn After Reading.

Το cast συγκροτούν επίσης οι: Hugh Laurie, Giancarlo Giannini, Daniel David Stewart, Rafi Gavron, Austin Stowell, Graham Patrick Martin, Gerran Howell, Jon Rudnitsky , Kevin J. O’Connor, Pico Alexander, Tessa Ferrer, Lewis Pullman, Josh Bold, Jay Paulson και η Julie Ann Emery.

Το Catch-22 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 17 Μαΐου του 2019. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: