Το Netflix δοκιμάζει φθηνότερα συνδρομητικά πακέτα

Ενόψει του ερχομού του Disney+
14 Νοεμβρίου 2018 09:06
Το Netflix δοκιμάζει φθηνότερα συνδρομητικά πακέτα

Tο Netflix φαίνεται να ενισχύει τις άμυνες του ενόψει του λανσαρίσματος του Disney+. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Blomberg, ο CEO του streaming γίγαντα, Reed Hastings, αποκάλυψε ότι πειραματίζεται με χαμηλότερες τιμές σε συγκεκριμένες αγορές, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές περαιτέρω πληροφορίες περί αυτού. Ο Hastings δεν ξεκαθάρισε κιόλας εάν πρόκειται να προσφέρει το απλό πακέτο των €7.99 σε χαμηλότερη τιμή ή εάν πρόκειται για εντελώς διαφορετικό πακέτο συνδρομής. 

Με τη σειρά του το Bloomberg κάνει λόγω πως αυτή η φθηνότερη συνδρομή δεν θα είναι το ίδιο Netflix που ξέρουμε και στόχος του είναι να προσφέρει νέα συνδρομητικά πακέτα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα ακριβότερα του.

Μπορεί το φθηνότερο αυτό πακέτο να δίνει πρόσβαση μόνο στον Netflix Original κατάλογο των σειρών και ταινιών του και όχι στον κατάλογο με περιεχόμενο τρίτων. Ήδη σε αυτό το κομμάτι δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα από τη Disney που θα του στερήσει τις σειρές της Marvel, οι οποίες έχουν το δικό τους κοινό. 

Το ζήτημα, εν τέλει, είναι πώς θα πρέπει να ανταγωνιστεί σε μια αγορά που οι συνδρομές των ανταγωνιστών της θα είναι χαμηλότερες από τα €7.99, κάτι στο οποίο η Disney έχει δεσμευτεί πως θα κάνει με το Disney+.