To Penny Dreadful αναγεννιέται από τις στάχτες του με το "City of Angels"

Ανανεώθηκε από το Showtime με νέο τίτλο, πλοκή και χαρακτήρες
02 Νοεμβρίου 2018 20:29
To Penny Dreadful αναγεννιέται από τις στάχτες του με το

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Penny Dreadful  επιστρέφει από τους νεκρούς μέσα από την ανανέωσή του από το Showtime, και πλέον τιτλοφορείται ως City of Angels.

Ύστερα από την αιφνίδια ακύρωση της σειράς, δύο χρόνια πριν πολλοί fans βρέθηκαν εξαπίνης μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Πλέον το Penny Dreadful επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με φρέσκια σεζόν με το concept της να τοποθετείται χρονικά στο Los Angeles της δεκαετίας του 1930. Φυσικά ο John Logan, o δημιουργός του σόου επιστρατεύεται για ακόμη μία φορά αναλαμβάνοντας καθήκοντα σκηνοθέτη, σεναριογράφου και εξωτερικού παραγωγού.

Μάλιστα σε μία συνέντευξή του ο Gary Levine, πρόεδρος του προγράμματος της Showtime Networks Inc., δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο όλο γεγονός: «Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όταν ο John Logan ήρθε σε ‘μας με αυτήν την σφοδρή αρχική του ορμή πάνω στη συνέχιση της μυθοπλασίας του ‘Penny Dreadful’ η οποία εξερευνά τόσο το ανθρώπινο πνεύμα όσο και τον μεταφυσικό κόσμο εδώ στην Καλιφόρνια. Το ‘Penny Dreadful: City of Angels’ υπόσχεται να είναι ένα εξαιρετικό έπος οικογενειακής αγάπης που στρέφεται εναντίον των τρομακτικών τεράτων που είναι γύρω μας αλλά και μέσα μας!».

Ο Logan συμπλήρωσε και ο ίδιος από μεριάς του: «Το ‘Penny Dreadful: City of Angels’ θα έχει μια κοινωνική συνείδηση ​​και μία ιστορική επίγνωση που επιλέξαμε να μην εξερευνήσει την θεματική του ‘Penny Dreadful’ στο Λονδίνο. Τώρα θα ασχοληθούμε με συγκεκριμένα ιστορικά και ρεαλιστικά, πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και φυλετικά ζητήματα. Το 1938, το Los Angeles ήρθε αντιμέτωπο με ορισμένα δύσκολα ερωτήματα για το μέλλον και την ψυχή του. Οι χαρακτήρες μας πρέπει να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Παρά μόνο ισχυροί προβληματισμοί  και εντυπωσιακές ηθικές προκλήσεις. Όπως πάντα στον κόσμο του ‘Penny Dreadful’, δεν υφίστανται ήρωες ή ‘κακοί’, αλλά μόνο πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές. Περίπλοκες και αντικρουόμενες φιγούρες που επιβιώνουν στην βάση της ηθικής επιλογής».

Η επίσημη σύνοψη αναφέρεται στο City of Angels ως : «έναν πνευματικό διάδοχο του ‘Penny Dreadful’ του Βικτωριανού Λονδίνου, με το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας να ανοίγει το 1938 στο Los Angeles, ένα διάστημα και ένας τόπος μεστός σε στοιχεία της Μεξικανο-Αμερικανικής λαϊκής παράδοσης και των συνακόλουθων κοινωνικών εντάσεων. Είναι ριζωμένο στην σύγκρουση ανάμεσα στους χαρακτήρες που συνδέονται με την γυναικεία θεότητα ‘Santa Muerte’ και άλλους συμμάχους του Διαβόλου. Το ‘Penny Dreadful: City of Angels’ θα εντρυφήσει σε ένα συναρπαστικό μείγμα της υπερφυσικής και της φλέγουσας πραγματικότητας εκείνης της περιόδου, δημιουργώντας νέους μυστικιστικούς μύθους και ηθικά διλήμματα μέσα σε ένα αυθεντικό ιστορικό πλαίσιο. Αυτό το κεφάλαιο είναι ένα τολμηρό, νέο όραμα που θα επιστρατεύσει ολοκαίνουργιες  φυσιογνωμίες και αφηγήσεις».

Τα γυρίσματά του Penny Dreadful: City of Angels θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.