O Martin Scorsese κάνει αυτοκριτική για την αποτυχία του Vinyl

Και αποκαλύπτει γιατί απέτυχε η σειρά εποχής του HBO
30 Οκτωβρίου 2018 09:50
O Martin Scorsese κάνει αυτοκριτική για την αποτυχία του Vinyl

Για όσους δεν θυμούνται πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2016 ο Martin Scorsese ανέλαβε τη δεύτερη του συνεργασία με το HBO, μετά το Boardwalk Empire. Αυτό ήταν το Vinyl, η σειρά εποχής που διαδραματίζονταν στη μουσική σκηνή των 70s της Νέας Υόρκης και το πρώτο της επεισόδιο σκηνοθέτησε μάλιστα ο ίδιος ο Scorsese. Ωστόσο, με ένα χλιαρό ντεμπούτο και νούμερα που συνεχώς κατρακυλούσαν, το HBO δεν είχε συμφέρον με το να ανανεώσει το Vinyl για δεύτερη σεζόν, την ώρα που κόστισε πάνω από $100 εκ. η παραγωγή του, και έτσι το έκοψε. 

Την αυτοκριτική του για το εν λόγω τηλεοπτικό project έκανε ο θρυλικός σκηνοθέτης στο πλαίσιο του Rome Film Festival, όπου μίλησε στο THR και αποκάλυψε τον λόγο που ίσως να κρατούσε παραπάνω το Vinyl στον αέρα: 

Ήταν εν τέλει τραγικό για εμένα επειδή το παλέψαμε για ένα χρόνο. Έκανα τον πιλότο. Παλέψαμε για ένα χρόνο με το HBO αλλά δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μαζί στα δημιουργικά στοιχεία. Ήταν κάτι που συνειδητοποίησα ούτως ώστε να γίνει σωστά...Θαρρώ πως έπρεπε να σκηνοθετήσω κάθε επεισόδιο και να είμαι εκεί για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Το επιχείρημα του ενισχύει ο Scorsese φέρνοντας το παράδειγμα του The Young Pope, μιας άλλης επιτυχημένης σειράς του HBO, που δημιούργησε, έγραψε και σκηνοθέτησε ο Paulo Sorrentino:

Εάν το κάνεις, κάντο σωστά όπως έκανε ο Sorrentino. Κάνε τα όλα...εάν δεν μπορείς να αφοσιωθείς, τότε μην κάνεις καθόλου τη σειρά. 

Το επόμενο project που αναμένεται να δούμε από τον Martin Scorsese είναι το γκανγκστερικό δράμα The Irishman που αναμένεται το 2019 στο Netflix.