Οι δημιουργοί του Sherlock ετοιμάζουν μίνι σειρά πάνω στον μύθο του Κόμη Δράκουλα

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Netflix
15 Οκτωβρίου 2018 18:17
Οι δημιουργοί του Sherlock ετοιμάζουν μίνι σειρά πάνω στον μύθο του Κόμη Δράκουλα

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι δημιουργοί του Sherlock, Stephen Moffat και Mark Gatiss, θα γυρίσουν μίνι σειρά πάνω στον θρύλο του ‘Κόμη Δράκουλα’ τον οποίο είχε αποτυπώσει το 1897 στο διάσημο μυθιστόρημά του ο Bram Stoker.

Το project θα απαρτίζεται συνολικά από τρία επεισόδια και μέσω αυτού θα δούμε να αναβιώνει η πιο διάσημη φιγούρα βρικόλακα μέσα από μία συμπαραγωγή του BBC One και του Netflix. Συγκεκριμένα, οι Stephen Moffat και Mark Gatiss δήλωσαν χαρακτηριστικά όσον αφορά το όλο εγχείρημα: «Ανέκαθεν υπήρχαν ιστορίες για κάτι απίστευτα ‘κακό’. Αυτό που είναι ιδιαίτερο στο ‘Dracula’ είναι ότι ο Bram Stoker έδωσε σε αυτό που θεωρείται μοχθηρό, τον δικό του ήρωα».

Πρώτη φορά που έγινε λόγος για το εν λόγω σόου ήταν τον περασμένο Ιούνιο, με τον Piers Wenger, που επιβλέπει το πρόγραμμα του BBC Drama να λέει ειδικότερα: «Το μεγαλοφυές όραμα των Steven και Mark για τον ‘Δράκουλα’ είναι εξίσου ευρηματικό όσο και ανατριχιαστικό. Στα ταλαντούχα χέρια τους, οι fans θα βιώσουν τη δύναμη της δημιουργίας του Bram Stoker σαν κάτι εντελώς καινούργιο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και με την λαμπρή ομάδα του Hartswood σε μια ακόμα εμβληματική βρετανική σειρά».

Ως εξωτερικοί παραγωγοί αναλαμβάνουν οι Gatiss, Moffat, η Vertue for Hartswood Films, ο Ben Irving του BBC και o Larry Tanz για λογαριασμό του Netflix.