Strike: Το αστυνομικό σόου της J.K. Rowling επιστρέφει στο BBC One

Με το νέο κεφάλαιο της μυστηριώδους περιπέτειας να έχει τον τίτλο ‘Lethal White’
03 Οκτωβρίου 2018 16:10
Strike: Το αστυνομικό σόου της J.K. Rowling επιστρέφει στο BBC One

Σύμφωνα και  με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Strike, το δράμα μυστηρίου της συγγραφέας του “Harry Potter”, J.K. Rowling επανέρχεται στην μικρή οθόνη με τέσσερα νέα επεισόδια, βασισμένα στο τελευταίο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων την οποία υπογράφει η ίδια η λογοτέχνιδα με το ψευδώνυμο ‘Robert Galbraith’.

Η καινούργια τηλεοπτική περιπέτεια που τιτλοφορείται ως ‘Lethal White’, θα έχει και πάλι ως πρωταγωνιστές τον Tom Burke και την Holliday Grainger οι οποίοι αναλαμβάνουν ξανά τους γνώριμους ρόλους τους ως ο ‘Cormoran Strike’ και η ‘Robin Ellacott’ αντίστοιχα.

Ο υπεύθυνος προγράμματος του BBC Drama, Piers Wenger δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η σειρά ‘Strike’ θα επιστρέψει στο BBC One με το ‘Lethal White’. Η J. K. Rowling, για ακόμη μία φορά υπό το ψευδώνυμο ‘Robert Galbraith’, έχει παραδώσει άλλη μία λαμπρή, περίπλοκη και πρωτότυπη noir ιστορία. Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε ξανά με την Jo αλλά και με τους Holliday και Tom ως ‘Robin’ και ‘Strike’, για να φέρουμε πίσω στο BBC One αυτήν την  επιτυχημένη σειρά».

Εν προκειμένω, η υπόθεση θα εστιάσει στον ‘Billy’, έναν ταλαιπωρημένο νεαρό που ζητάει βοήθεια από τους ντετέκτιβ για ένα έγκλημα το οποίο νομίζει ότι είδε ως αυτόπτης μάρτυρας όταν ήταν παιδί. Παρά την αδύναμη μνήμη του και την προφανή ψυχική του ταραχή, οι επιθεωρητές αποφασίζουν ότι υπάρχει κάτι ειλικρινές για την ιστορία του. Αυτό δίνει το έναυσμα για μία γεμάτη ανατροπές διαδρομή στους δρόμους του Λονδίνου, μία αγωνιώδη αναζήτηση εντός του βρετανικού κοινοβουλίου, φτάνοντας τελικά σε ένα όμορφο, αλλά και απόκοσμο αρχοντικό βαθιά μέσα στην αγγλική ύπαιθρο.

Πίσω από την παραγωγή του Strike βρίσκεται η Brontë Film and TV μαζί με τους Rowling, Neil Blair, και Ruth Kenley-Letts, ενώ την διασκευή του όλου project  θα επιμεληθεί ο Tom Edge.