Godfather of Harlem: Ο Nigél Thatch αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση

Το νέο αστυνομικό δράμα του Epix ερευνά την ιστορία του Malcolm X και του μέντορά του
23 Σεπτεμβρίου 2018 13:51
Godfather of Harlem: Ο Nigél Thatch αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Nigél Thatch υπέγραψε και επίσημα για την συμμετοχή του στο αστυνομικό δράμα εποχής Godfather of Harlem του Epix.

Ο διάσημος ηθοποιός θα πλαισιώσει υποκριτικά τον βραβευμένο από την Ακαδημία, Forest Whitaker (The Last King of Scotland, Arrival, Zulu), ενσαρκώνοντας εδώ για ακόμη μία φορά τον Malcolm X. Ο Thatch είχε ερμηνεύσει και το 2014 την ίδια ακριβώς ιστορική φυσιογνωμία στο υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ Selma της Ava DuVernay. Η εν λόγω φιγούρα έμελε να γίνει παγκόσμιο σύμβολο καταπολέμησης των διακρίσεων και του ρατσισμού μέσα από έναν δύσκολο αγώνα υπεράσπισης της Αφροαμερικανικής κοινότητας απέναντι στην καταπίεση των λευκών, ανοίγοντας περισσότερο τον δρόμο προς την θεμελίωση αναφαίρετων δικαιωμάτων. Ο πρώην καθοδηγητής του Malcolm X και αρχηγός του υποκόσμου του Harlem, ο Bumpy Johnson (Whitaker) θα γίνει ο εγκάρδιος, έμπιστος φίλος του και προστάτης εναντίον των αντιπάλων του. Ο μέντοράς του λοιπόν, έχοντας φυλακιστεί για μία δεκαετία, αρχές του 1960 επιστρέφει πάλι στην γενέτειρά του μόνο και μόνο για να βρει τις γειτονιές της υπό τον πλήρη έλεγχο της ιταλικής μαφίας. Κατά την διάρκεια μίας σφοδρής συμπλοκής του με μέλη της συμμορίας του Don Vito Genovese, ο Bumpy συμμαχεί με τον ριζοσπαστικοποιημένο ιεραπόστολο Malcolm X, κατακτώντας την πολιτική του άνοδο ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των κοινωνικών αναταραχών στις Η.Π.Α. και του γκανγκστερικού πολέμου που βάθαινε το εθνικό χάσμα της χώρας ακόμη περισσότερο. Το σόου αυτό αντανακλά την σύγκρουση του κόσμου του εγκλήματος και του κινήματος πολιτικών ελευθεριών εν μέσω μίας εκ των πιο ασταθών και κρίσιμων περιόδων στα σύγχρονα αμερικανικά χρονικά.

Καθήκοντα δημιουργού του τηλεοπτικού αυτού εγχειρήματος επωμίζονται οι Chris Brancato (Narcos) και Paul Eckstein. Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Antoinette Crow-Legacy ως η Elise, ο Vincent D’Onofrio ως o Vincent Giganter και η Ilfenesh Hadera ως η Mayme Johnson.

Πίσω από την παραγωγή του Godfather of Harlem θα βρίσκονται οι ABC Signature Studios και Significant Productions, με την πρεμιέρα του project να έχει δρομολογηθεί να γίνει μέσα στο 2019.