To Netflix τερματίζει το συμβόλαιο συνεργασίας με την Weinstein Company

Και θα εξακολουθήσει να προβάλλει το ‘Peaky Blinders’
19 Ιουλίου 2018 10:40
To Netflix τερματίζει το συμβόλαιο συνεργασίας με την Weinstein Company

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Netflix λύει πλέον και επίσημα το συμβόλαιο συναλλαγών του με την Weinstein Company, κάτι που σημαίνει ότι η streaming πλατφόρμα δεν δεσμεύεται πια να  προβάλλει την 3η σεζόν του Scream του MTV.

Έπειτα και από την εκδίκαση της υπόθεσης και τα σχετικά έγγραφα των συνακόλουθων διαδικασιών, το διάσημο δίκτυο δεν φέρει πλέον καμία υποχρέωση να δέχεται την διανομή ή να προβεί στην καταβολή πληρωμών για ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή άλλο περιεχόμενο της Weinstein Company από τις 11 Ιουλίου του 2018.

Από την συγκεκριμένη διευθέτηση εξαιρείται η σειρά κινουμένων σχεδίων Spy Kids, που βασίζεται στα φιλμ του σκηνοθέτη Robert Rodriguez. Επίσης, το Netflix θα συνεχίσει να φιλοξενεί το γκανγκστερικό βρετανικό δράμα εποχής Peaky Blinders. Να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα προβολής του σόου είχαν αγοραστεί αρχικά από την Weinstein Co το 2013 για την παρουσίαση του προγράμματος αυτού του BBC και στην αμερικανική τηλεόραση,  όμως αργότερα πουλήθηκαν στο Netflix, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ο επίσημος διανομέας της σειράς στις Η.Π.Α. Εκπρόσωπος του δικτύου υπογράμμισε απερίφραστα πως το εν λόγω επιτυχημένο αστυνομικό δράμα παραμένει αδιαμφισβήτητα στην δικαιοδοσία της streaming υπηρεσίας.