Ο Anthony Bourdain νεκρός σε ηλικία 61 ετών

Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία
08 Ιουνίου 2018 15:58
Ο Anthony Bourdain νεκρός σε ηλικία 61 ετών

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, ο διάσημος chef, συγγραφέας και τηλεοπτικός οικοδεσπότης Anthony Bourdain βρέθηκε νεκρός  στο δωμάτιο ενός πολυτελούς γαλλικού ξενοδοχείου.

Ο Anthony Bourdain απεβίωσε στα εξήντα ένα του χρόνια. Η αιτία θανάτου ήταν ο απαγχονισμός όπως ανέφερε ο εργοδότης του από το CNN. Η τελευταία δουλειά του  παρουσιαστή ήταν το σόου μαγειρικής «Anthony Bourdain: Parts Unknown».

Ο Bourdain που δεν είχε ανεβάσει τίποτε εδώ και τέσσερις ημέρες στα social media, βρισκόταν στο Στρασβούργο όπου δούλευε για την τρέχουσα σεζόν  της εν λόγω εκπομπής την οποία παρουσίαζε εδώ και πέντε χρόνια. Το άτομο που τον βρήκε ήταν ο επιστήθιος φίλος του και chef Eric Ripert.

Ο Brian Stelter αποκάλυψε το νέο στο New Day, πρόγραμμα της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του δικτύου, προβαίνοντας στην παρακάτω ανακοίνωση σήμερα:

 «Με βαθιά θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Anthony Bourdain. Η αγάπη του για τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοσημείωτες ιστορίες του κόσμου τον έκαναν έναν μοναδικό παραμυθά. Τα ταλέντα του δεν μας έπαψαν ποτέ να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι με την κόρη του και την οικογένειά του αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

Η δημοσιογράφος Alisyn Camerota από μεριάς της, δήλωσε χαρακτηριστικά, θυμούμενη την πιο πρόσφατη επίσκεψή του στο πλατό για την προώθηση του «Parks Unknown»:

«Είναι απλά ένα φρικτό, φρικτό σοκ από κάθε άποψη, γιατί στην εκπομπή του, υπάρχει ένας εορτασμός της ζωής και όλων των διαφορετικών πολιτισμών. Η ιδέα ότι υπέφερε με κάποιο τρόπο πραγματικά σου ραγίζει την καρδιά».

Η Camerota επίσης μίλησε με θαυμασμό για την μάχη που έδινε ο Bourdain ενάντια στον εθισμό του στα ναρκωτικά και για το ότι ο ίδιος αντιμετώπιζε ανοιχτά το πρόβλημά του.

Πέρα από τα bestseller που έχει γράψει, μεταξύ άλλων ο Bourdain  συμμετείχε στο project του Food Network « A Cook's Tour» και στο βραβευμένο με Emmy σόου «Anthony Bourdain: No Reservations for the Travel Channel».

Tags: