Το Nat Geographic θα αναπτύξει σειρά βασισμένη στο Hidden Figures

Ποιές ήταν οι αθέατες πρωτοπόρες του διαστημικού προγράμματος των Η.Π.Α;
12 Απριλίου 2018 16:36
Το Nat Geographic θα αναπτύξει σειρά βασισμένη στο Hidden Figures

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Variety, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Nat Geographic πρόκειται να δημιουργήσει ένα σόου βασισμένο στο επιτυχημένο φιλμ Hidden Figures το οποίο άντλησε το υλικό του από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Margot Lee Shetterly.

Η εν λόγω ταινία που βγήκε το 2016 στις κινηματογραφικές αίθουσες μας αφηγήθηκε την  αληθινή ιστορία των έγχρωμων γυναικών μαθηματικών, η συμβολή των οποίων υπήρξε καθοριστική κατά τις πρώτες ημέρες του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Σε εκείνο το project της μεγάλης οθόνης πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ερμηνεύσει οι: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, και ο Jim Parsons. Η μυθοπλασία αυτήν υπήρξε υποψήφια για 3 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Καλύτερης Ταινίας, ενώ σημείωσε πάνω από $235 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Στο φρέσκο τηλεοπτικό εγχείρημα του National Geographic το οποίο θα στηριχθεί στο βιβλίο ‘Hidden Figures’ ως εξωτερικοί παραγωγοί έχουν τεθεί οι Peter Chernin και Jenno Topping της Chernin Entertainment, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο ίδιο πόστο και στο φιλμ που είχε γυριστεί πριν δύο χρόνια.