Chernobyl: Οι Stellan Skarsgård και Emily Watson θα παίξουν στην μίνι σειρά του HBO

Πρόκειται να συμπρωταγωνιστήσουν μαζί και με τον Jared Harris
21 Μαρτίου 2018 16:02
Chernobyl: Οι Stellan Skarsgård και Emily Watson θα παίξουν στην μίνι σειρά του HBO

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Coming Soon, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Stellan Skarsgård (River, Avengers: Age of Ultron) και η Emily Watson (The Dresser, The Theory of Everything) αποτελούν πλέον και επίσημα μέλη του cast για το Chernobyl, την μίνι σειρά του Johan Renck, η οποία αφορά το ατύχημα με τον πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ουκρανία πριν τρεις δεκαετίες περίπου.

Το εν λόγω εγχείρημα συνιστά μία συμπαραγωγή των Sister Pictures και Mighty Mint υπό το σήμα του HBO και του Sky.

Οι δύο βετεράνοι ηθοποιοί θα πλαισιώσουν υποκριτικά τον Jared Harris (The Crown, Mad Men) σε ένα project που θα απαρτίζεται από πέντε συνολικά επεισόδια όπου και θα αναπτυχθεί το χρονικό της τρομακτικής πυρηνικής έκρηξης και της συνακόλουθης τεράστιας οικολογικής καταστροφής που έλαβε χώρα στην πόλη Chernobyl  στις 26 Απριλίου του 1986.

Ο βασικός άξονας του σόου θα επικεντρωθεί στις ζωές των ανδρών και των γυναικών που έδρασαν ηρωικά προκειμένου να περιορίσουν τον σοβαρό αντίκτυπο του εν λόγω επιζήμιου γεγονότος που έμελλε να επηρεάσει καταλυτικά την πορεία της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Ο Skarsgård θα ενσαρκώσει τον Boris Shcherbina, τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Προϊστάμενο του Γραφείου Καυσίμων και Ενέργειας της ΕΣΣΔ. H Watson θα υποδυθεί την Ulana Khomyuk, μία πυρηνική φυσικό, αφοσιωμένη στην κατανόηση και την εξήγηση των αιτίων αυτής της εκ ανθρώπινου παράγοντα καταστροφής, με σκοπό την αποφυγή επανάληψής της στο μέλλον. Ο Harris θα μας συστηθεί ως ο Valery Legasov, ο εντεταμένος εκ του Κρεμλίνου επιστήμονας που διερεύνησε και από μεριάς του το όλο συμβάν.

Το σενάριο του Chernobyl θα επιμεληθεί ο Craig Mazin, ο οποίος θα λειτουργήσει και ως εξωτερικός παραγωγός μαζί και με τους Carolyn Strauss, Jane Featherstone και τον Chris Fry.