Ο Tom Hooper θα διασκευάσει σε σειρά το 'His Dark Materials' του Philip Pullman

Η «Τριλογία του Κόσμου» σε μία νέα εκδοχή με πρωταγωνίστρια την Dafne Keen
09 Μαρτίου 2018 08:02
Ο Tom Hooper θα διασκευάσει σε σειρά το 'His Dark Materials' του Philip Pullman

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η «Τριλογία του Κόσμου», η σειρά των μυθιστορημάτων φαντασίας του Brian Pullman θα μεταφερθεί αυτή την φορά στην μικρή οθόνη έπειτα από το Αστέρι του Βορρά, την κινηματογραφική της version που βγήκε το 2007 με τους Nicole Kidman, Dakota Blue Richards και Daniel Craig.

Για το σόου His Dark Materials, ο σκηνοθέτης του The King’s Speech και του The Danish Girl, Tom Hooper, έχει επιστρατευτεί η μικρούλα του Logan , το μεταλλαγμένο κορίτσι με το όνομα ‘X-23’, η κατά κόσμον γνωστή Dafne Keen.  Θα ερμηνεύσει λοιπόν την κεντρική ηρωίδα της ιστορίας που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η μαγεία είναι υπαρκτή. Οι fans των τριών βιβλίων, “Northern Lights”, “The Subtle Knife”, και “The Amber Spyglass” θα χαρούν να μάθουν ότι το συγκεκριμένο project θα απαρτίζεται από οκτώ επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στο BBC One.

Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να είναι μία από τις πιο πολυδάπανες βρετανικές παραγωγές, ενώ έχουν κιόλας ξεκινήσει από το BBC Worldwide οι συζητήσεις για την διανομή του και στο εξωτερικό μέσω της διάθεσής του σε διεθνή δίκτυα και streaming υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το ενδιαφέρον τους έχουν δείξει η Apple και το Netflix.

Όταν διαδόθηκε η ανακοίνωση αυτή  για το His Dark Materials, ο Pullman δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι μία συνεχόμενη πηγή ευχαρίστησης για μένα να δω αυτή την ιστορία να διασκευάζεται σε διαφορετικές μορφές και να παρουσιάζεται σε διαφορετικά μέσα επικοινωνίας. Έχει παιχτεί σε έργο στο ραδιόφωνο, στο θέατρο, σε ταινία, σε audiobook, υπάρχει σαν μυθιστόρημα - και τώρα έρχεται αυτή η εκδοχή για την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πόσο οι μεγάλες μυθοπλασίες στην τηλεόραση, ανεξάρτητα από το αν συνιστούν διασκευές (‘Game of Throne’s) ή πρωτότυπες δημιουργίες (‘The Sopranos’ ,’The Wire’), μπορούν να φτάσουν στην εις βάθος ανάπτυξη χαρακτήρων και η αγωνία τους να αγγίξει τα ύψη, παίρνοντας το χρόνο που χρειάζονται για να συμβούν τα γεγονότα τους και να εκτυλιχτούν τα παρεπόμενά τους. Και το τεράστιο ταλέντο που εργάζεται τώρα στον κόσμο των εκτενών αφηγήσεων της τηλεόρασης είναι φοβερό. Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαι πανευτυχής ως προς την προοπτική μιας τηλεοπτικής εκδοχής του ‘His Dark Materials’. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τη συμμετοχή της Jane Tranter, της οποίας η εμπειρία, η φαντασία και το κίνητρο είναι μοναδικά. Όσο για το BBC, δεν έχει ισχυρότερο υποστηρικτή από μένα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος με αυτά τα νέα».