Ο Κόναν ο Βάρβαρος θα προελάσει και πάλι, όμως μέσω του Amazon

Ετοιμάζεται η τηλεοπτική μεταφορά του βάρβαρου χαρακτήρα
08 Φεβρουαρίου 2018 13:57
Ο Κόναν ο Βάρβαρος θα προελάσει και πάλι, όμως μέσω του Amazon

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Deadline, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Amazon βάζει μπρος για ένα ακόμη υποβλητικό και ατμοσφαιρικό σόου στο οποίο την τιμητική του θα έχει ο ξακουστός ‘Κόναν ο Βάρβαρος’. Το γνωστό αυτό δίκτυο, έπειτα από την αγορά των δικαιωμάτων που αφορούν το περίφημο έπος του Τόλκιν, Lord of The Rings, απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζει ακάθεκτο με μεγαλεπήβολα σχέδια ψυχαγωγίας του κοινού και δίνει έμφαση στην διασκευή και άλλων μυθοπλασιών του φανταστικού.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αντλήσει κατά κύριο λόγο το υλικό του μέσα από τις σελίδες του ομώνυμου μυθιστορήματος του συγγραφέα Robert E. Howard, παρά από τις cult ταινίες του ’80, στις οποίες πρωτοστάτησε ο Arnold Schwarzenegger ως ο ήρωας της παραπάνω ιστορίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι και το 2011, είχε επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί ένα reboot, κινηματογραφικής φύσεως βέβαια, όπου τον κεντρικό ρόλο είχε ερμηνεύσει ο Jason Momoa (Justice League, Game of Thrones) όμως γνώρισε παταγώδη αποτυχία και πέρασε σύντομα στην λήθη.

Ως δημιουργοί του project που θα βγει στην μικρή οθόνη, ανέλαβαν ο Ryan Condal (Colony), ο σκηνοθέτης του Game of Thrones και του Alter Carbon, Miguel Sapochnik, καθώς και ο εξωτερικός παραγωγός του Fargo και του The Handmaid’s Tale, Warren Littlefield. Οι showrunners αυτοί φιλοδοξούν να ζωντανέψουν την κλασική φιγούρα που σκιαγραφείται στην συλλογή βιβλίων του Robert E. Howard με τίτλο “Conan the Barbarian” (η οποία εκδόθηκε το 1932 συνοδεύοντας το περιοδικό Weird Tales), ώστε να αναδυθεί με τρόπο που παραπέμπει απευθείας στις γνήσιες λογοτεχνικές ρίζες αυτής της μορφής.

 Έτσι λοιπόν, ο στόχος που τίθεται εν προκειμένω είναι ξεπροβάλει ο αυθεντικός πολεμιστής Κόναν,  ο οποίος θα οδηγηθεί από την γη των προγόνων του σε έναν μυστηριώδη και σκοτεινό κόσμο όπου παρά την πολιτισμένη του επίφαση, σ’ αυτόν βασιλεύει η προδοσία και η μοχθηρία στην πιο ύπουλη μορφή της. Ο γενναίος αυτός μαχητής θα προσπαθήσει να αποδείξει την αξία του μέσα από τις προκλήσεις που θα ορθωθούν στο διάβα του και θα αποπειραθεί να νικήσει την γενικότερη καχυποψία που εισπράττει η οποία τον καταδεικνύει ως έναν απερίσκεπτο βάρβαρο.

Οι Fredrik Malmberg και Mark Wheeler πρόκειται να επωμιστούν καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού μέσω της Pathfinder Media και της Endeavor Content αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω πληροφόρηση όσον αφορά την διαλογή του cast, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ούτε το πότε προσδοκάται περίπου να κάνει το ντεμπούτο του το Conan The Barbarian, κάτι που είναι πιο πιθανό να συμβεί έπειτα από το 2019.