Luther: Τον Ιανουάριο ξεκινούν τα γυρίσματα της 5ης σεζόν

Οι συζητήσεις και για μία ταινία εξακολουθούν να υφίστανται
08 Δεκεμβρίου 2017 08:39
Luther: Τον Ιανουάριο ξεκινούν τα γυρίσματα της 5ης σεζόν

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Screen Rant, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Neil Cross, ο δημιουργός του αστυνομικού δράματος Luther, γνωστοποίησε ότι τα γυρίσματα για τον 5ο κύκλο του σόου θα αρχίσουν αρχές του 2018.

Μάλιστα και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Idris Elba, πριν καιρό είχε κάνει σχετική ανάρτηση στα social media λέγοντας ότι οι διαδικασίες παραγωγής της νέας σεζόν πήραν το πράσινο φως. Πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη, μιας και ο 4ος κύκλος είχε θεωρηθεί από πολλούς θεατές ως τελευταίος όπου θα βλέπαμε τον επιθεωρητή John Luther, καθώς δεν ήταν σίγουρο αν θα ανανεωνόταν το εν λόγω project. Μεταξύ άλλων, από κάποιους φημολογήθηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να γυριστεί και ταινία με τις υποθέσεις του Βρετανού αστυνομικού.

Ο Cross σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Deadline, δήλωσε χαρακτηριστικά πάνω στο θέμα της προετοιμασίας του 5ου κύκλου του Luther:

«Παρέδωσα το τελευταίο επεισόδιο της 5ης σεζόν του ‘Luther’περίπου μία ώρα πριν φύγω για το αεροδρόμιο [για να κατευθυνθεί στο Λονδίνο για την πρεμιέρα του ‘Hard Sun’]. Είμαστε σε προετοιμασίες τώρα και ξεκινήσαμε σιγά σιγά και το casting. Αρχίζουμε το γύρισμα τον Ιανουάριο. Για κάποιο λόγο, πάντα φαίνεται να κάνω γυρίσματα στα βάθη του χειμώνα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο του να γίνει η αντίστοιχη ταινία Luther, ο σκηνοθέτης ισχυρίστηκε ότι θα ήθελε πολύ να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, όμως δεν επιβεβαίωσε αν θα συμβεί όντως κάτι τέτοιο. Πάντως, σε περίπτωση που εγκριθεί η δημιουργία του φιλμ, τόνισε ότι αυτό θα ακολουθήσει εν μέρει μία διαφορετική γραμμή σε σύγκριση με την τηλεοπτική μυθοπλασία που ξέρουμε. Ειδικότερα, εκφράστηκε ως εξής:

«Θα είναι πάντα λίγο διαφορετικό, εξαιτίας του πόσο χρόνο διαθέτεις για να αφηγηθείς μία ιστορία. Τελικά, οποιαδήποτε ιστορία του ‘Luther’ και να πεις, σε οποιοδήποτε μέσο, πρέπει να εστιάζει σε αυτόν τον χαρακτήρα, έτσι ώστε κατά κάποιο τρόπο να είναι ακριβώς το ίδιο επειδή θα αφορά αυτόν».