Το “Apollo 8” σε σειρά από το Fox21 Television Studios

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την τηλεοπτική εκτόξευση του Apollo 8
26 Ιουλίου 2017 15:49
Το “Apollo 8” σε σειρά από το Fox21 Television Studios

Η Fox21 TV Studios απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου Apollo 8 για την τηλεοπτική μεταφορά του στην ομώνυμη σειρά Apollο 8. Το δρόμο για την κινηματογραφική καταγραφή  διαστημικών ταξιδιών είχε ανοίξει ήδη από πολύ παλιά η διασκευή του Apollo 13, του πολύκροτου μυθιστορήματος του Jeffrey Kluger, που σκηνοθετήθηκε από τον Ron Howard, Μάλιστα, το 1995 διεκδίκησε εννέα υποψηφιότητες για Όσκαρ, αποσπώντας τελικά δύο βραβεία. Ομολογουμένως, το θέμα της αποστολής του ανθρώπου στο διάστημα ανέκαθεν γοήτευε τον κόσμο ώστε να εξάπτει το ενδιαφέρον και του φιλοθεάμονος κοινού.

Έτσι, είναι λογικό η Fox21 TV Studios να θέλει να ασχοληθεί με μία τηλεοπτική  εκδοχή του Apollo 8 αυτή τη φορά. Η ιστορία του Apollo 8 τοποθετείται την χρονιά του 1968, την εποχή που η Αμερική κλυδωνιζόταν επικίνδυνα από πολιτικές αναταραχές, με την δολοφονία επιφανών προσώπων όπως ο Martin Luther King και ο Robert Kennedy, και με τον λαό των Η.Π.Α. να συγκλονίζεται από τις εξελίξεις  στο Vietnam.

Η κινηματογραφική αφήγηση του Apollo 8 , φέρνει στο προσκήνιο  το κοσμοϊστορικό γεγονός της διαστημικής αυτής πτήσης της NASA που απασχόλησε την τρέχουσα επικαιρότητα με τους αστροναύτες  Frank Borman, Jim Lovell και Bill Anders να αποτελούν τους πρωτοπόρους του ανθρώπινου γένους που πραγματοποίησαν την τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Tags: